Attraktioner på Det græske fastland

Det græske fastland tilbyder en bred vifte af antikke og historiske seværdigheder, og én ferie er derfor ikke altid nok, hvis I vil opleve det hele. Udvalget af byer og pladser er uendeligt, og det kan være svært at beslutte sig for, hvad man skal se, og hvad man skal undlade. Alle seværdigheder er virkelig et besøg værd. For at gøre jeres beslutning lidt nemmere, har vi samlet nogle af den græske kulturs og histories attraktioner. Vi er sikre på, at I vil få en oplevelsesrig ferie på Det græske fastland, med udgangspunkt fra en af NOVASOLs ferieboliger.

ferie Grækenland

 

Det hellige bjerg Athos

På halvøen Chalkidikí i Centralmakedonien finder man den autonome og ortodokse Munkerepublik, som er under græsk herredømme. Her lever tæt på 2.000 munke, og antallet er først siden midten af 80´erne steget igen. Alle de nuværende tyve klostre er autonome, herunder små klostre, munkelandsbyer og eremitboliger. Kun mænd med religiøs interesse har adgang til det hellige bjerg Athos.

Apollontemplet ved Bassae

Apollotemplet ved Bassae blev efter al sandsynlighed bygget i årene mellem 450 og 420 f.Kr af Phigaleias´ indbyggere for at ære guden Apollon Epikourios. Apollon Epikourios har ifølge legenden under de peloponnesiske krige reddet indbyggerne fra pest. Komplekset er godt vedligeholdt, alene 39 søjler er stadig at se. Selvom templet næsten var styrtet sammen er det igen blevet genopbygget. I dag er templet en del af UNESCO – verdens kulturarv.

Vergina / Aigai

Denne udgravningsplads i Verina viser efter al sandsynlighed resterne af den antikke by Aigai, kongeriget Makedoniens tidligere hovedstad. Man fandt talrige rester af hellige tårne, et teater samt rester fra et palads. Paladset stammer formodentligt fra det 4. århundrede f. Kr. Ydermere stødte man under udgravningen på en gravhøj med 300 grave og et bosted fra det 11. til 9. århundrede f.Kr. Udgravningspladserne er en del af UNESCOS - verdens kulturarv.

Delphi

Hvem har endnu ikke hørt om oraklet fra Delphi? Men hvad gemmer der sig egentlig bag det? Delphi var en by i det antikke Grækenland, nordligt for Korinth (i nutidens Mellemgrækenland) og blev i sin tid anset for at være verdens centrum. Sagnet om jordgudinden Gaia er tit forbundet med Delphi. Oraklet fra Delphi var til gengæld underordnet Apollon og hans medium var Pythia, der som den eneste kvinde måtte betræde templet. Oraklet blev spurgt om de allervigtigste beslutninger såsom krige og havde i den tid derfor stor indflydelse på politik. Udgravningerne af Delphi er også anført på UNESCO – verdens kulturarvsliste.

Delphi Grækenland

Thessaloniki

I Thessaloniki, hovedstaden i Centralmakedonien, lever i dag ca. 360.000 indbyggere. I forhold til de omkringliggende byer er det næsten det dobbelte antal, og derfor er det Grækenlands næststørste by. Det er en moderne by med et universitet, en havn, industri og diverse messer. Byens varetegn er det såkaldte ”Hvide tårn” (”Lefkós Pýrgos). Byens kirker blev af UNESCO erklæret som verdens kulturarv. Thessaloniki blev nævnt i Biblen og er derfor for mange et religiøst begreb.

Kloster Daphni

I Athens forstad Dafni ligger dette kloster fra det 11. århundrede, og det hører til de vigtigste kirkelige bygninger. Allerede i det 5. århundrede stod der her et kloster fra den tidlige kristelige periode, men som senere blev erstattet er af det nuværende kloster. Under Frankertiden var det under Cistercienserordnen, siden midten af det 15. århundrede levede der her igen ortodokse munke. På samme sted befinder der sig angiveligt også endnu en helligdom af solguden Apoll. Siden 1990 er klosteret med på listen over UNESCOs verdens kulturarv.

Mykene

Mykene var engang en af de mest betydningsfulde byer i Grækenland. Ved udgravninger fandt man rester af den mykenske hovedby, den kyklopiske ringmur og løveporten. Porten stammer sandsynligvis fra år 1250 f. Kr. Man fandt også gamle grave med værdifuldt gravgods. Den ældste af gravene er dateret til at være fra de 16. århundrede f. Kr. Af paladset er der dog desværre ikke meget tilbage. Udgravningerne af Mykene har givet os et stort bidrag til vores forståelse og viden om den mykenske periode.

Feriehusudlejning på Det græske fatsland 

Som I kan læse, er der uendelige muligheder for, at få den græske historie helt ind under huden, når I vælger at holde ferie på det græske fastland. I har ligeledes mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til hvilken feriebolig I skal bo i. Hos NOVASOL Feriehusudlejning er udbuddet stort og vi udlejer såvel feriehuse som ferielejligheder i Grækenland.