Attraktioner i Provence

Ligeså mangfoldig som landskabet, ligeså varierede er også seværdighederne og attraktionerne i Provence. Vi har samlet en række spændende udflugtsmuligheder nær jeres feriehuse i Provence, som I kan vælge at tage ud og besøge i løbet af ferien. 

Aktiviteter i Provence

Cistercienserklosteret Sénanque

Midt i lavendelmarkerne ligger dette kloster, der stammer fra det 12. århundrede. Fuld af harmoni og ro fortryller det de besøgende på dette afsondrede sted. Siden 1989 bor der også munke i dette kloster. Klosteret hører til de mest betydningsfulde bygninger fra den provencalske romantik. Man kan besøge klosteret dagligt, udenfor sommermånederne kun om eftermiddagen

Pavepaladset i hjertet af Avignon

Palais des Papes (Pavepaladset) troner på en klippe højt oppe over Rhône.

Det stammer fra det 14. århundrede og ved et besøg mærker man den dag i dag den magt, der engang var samlet her. Til det imponerende anlæg hører Cathedrale Notre-Dames-des-Doms samt den pavelige have. I sommermånederne kan man besøge en kunstudstilling, og teaterforestillinger og andre kulturelle arrangementer bliver opført i borggården. Paladset er åbent dagligt. Fra et feriehus i Frankrig får i massere af tid til at besøge de mange kulturskatte som landet huser.

Montagne Sainte-Victoire

Besøg maleren Paul Cézannes hjemegn og lad dig fortrylle af dette enestående sted. Også Pablo Picasso flyttede hertil og købte et slot i Vauvenargues og er også begravet der. Herfra kan man også vandre til klostret på Croix de Provence, hvorfra man har en herlig udsigt.

Ferie Provence

Vaison-la-Romaine

Under denne lille by ved bredden af floden Ouvèze gemmer der sig en stor del af den provencalske historie. Ved udgravninger har man bl.a. fundet den romerske by Vasio Vocontiorum. En keltisk by fra det 4. århundrede f.Kr. befinder sig endnu under den nuværende by. Den 17 meter brede romerske bro over Ouvèze er ligeledes seværdig.

Renæssanceslottet Grignan

Grundstenen til dette imponerende renæssanseslot blev lagt i det 11. århundrede. I løbet af de følgende århundreder er det blevet udvidet og ombygget. Virkelig berømt blev det imidlertid først på grund af Marquise de Sévigné og de mere end 1.500 breve som hun herfra angiveligt skulle have skrevet til sin datter. I dag er slottet tilgængeligt for offentligheden og står åbent for besøgende. Her arrangeres der også teaterforestillinger og fester. Omvisninger finder sted dagligt (indskrænket om vinteren).

Festival d'art lyrique

Operafestivalen Festival d'art lyrique har en lang tradition. I 1947 samledes for første gang Creme de la Creme af sangere, dirigenter og regissører i cour de l’Archevêché, i katedralen St-Sauveur og på seks andre pladser. Siden 1998 er festivalen tilgængelig for offentligheden og har ved siden af Bayreuth, Salzburg og Glyndebourne etableret sig som en af de største klassiske musikfestspil i Europa.

Feriehus med pool Provence

Feriehusudlejning i Provence 

At bo midt i det smukke landskab i Provence, med duftende lavendler og udsigt til hyggelige landsbyer, er noget som kan få pulsen ned og feriehumøret op. Hos NOVASOL feriehusudlejning kan I leje feriehuse og ferielejligheder af alle slags i Provence. De små hyggelige lejligheder, ofte med en god altan, er den perfekte ramme får en par-ferie. De mange feriehuse og villaer åbner dørene for små som store familier og for vennegruppen. Charmerende franske stenhuse blandes med moderne feriehuse i det smukke landskab. Mange af feriehusene i Provence kan også tilbyde en dejlig privat pool. De franske klima er helt oplagt til en rigtig badeferie og ikke mindst de mindste feriegæster vil juble over poolen!