Gastronomi i Bourgogne

Bourgogne består af fire områder, nemlig Yonne, Nièvre, Saône-et-Loire og Gold Coast. Hvert af disse områder har masser ad bemærkelsesværdige attraktioner, både historiske og kulturelt. Mange vælger også at leje en feriebolig i Bourgogne, for at nyde gastronomi i topklasse, som findes i rigelige mængder hvor end I bevæger jer hen i Bourgogne. Her venter der helt særlige oplevelser for ganen, krydret med masser af historie og tradition.

Gastronomi i centrale Frankrig

Et dedikeret køkken

Smag og behag er forskellig – både for den enkelte, men også i forhold til lande, kontinenter og kulinariske vaner. Men køkkenet i Bourgogne kan de fleste blive enige om at elske. Faktisk har restauranter i området flere gange vundet titler som verdens bedste. Køkkenet i Bourgogne er kendt for sin rustikke basis og har vundet stor anerkendelse overalt i verden, hvor mesterkokke baserer deres udsøgte retter med rod i opskrifter fra Bourgogne. Det er ikke noget nyt, for den gastronomiske ekspert Saulieu, kan for eksempel dateres tilbage til det 17. århundrede. I dag findes der flere stjernekokke fra Bourgogne. I finder dem bl.a. i Vézelay, Saulieu, Sens, Beaune, Dijon, Auxerre og Chagny. Elsker I god mad, så lad et feriehus i Frankrig danne rammen om en skøn ferie, med hjemmelavede måltider inspireret af besøg på spændende restauranter.

Det perfekte match

Den rige frugtbare jord betyder at der i Bourgogne er vinmarker med fremragende renommé, som tiltrækker gourmeter fra hele verden. Under jeres ophold vil I få mulighed for at stifte bekendtskab med de lokale specialiteter, Bourgogne snegle, Charolais oksekød, Bresse kylling, persille skinke samt delikate oste, som nydes bedste med en god lokal årgangsvin. Det perfekte match kræver tid, og tid får I masser af, når I lejer jeres helt egen feriebolig i Central Frankrig, her bestemmer I nemlig helt selv dagens program.

Vin i det centrale Frankrig

Et par anbefalinger

Der er masser af skønne steder at vælge imellem - Dijon, Beaune, Macon, Chalon-sur-Saône samt i Le Creusot. Alle er små perler med masser af oplevelser for hele familien. Uanset hvor I vælger at bestille en feriebolig i Bourgogne, er I helt sikre på altid at finde en god restaurant i nærheden. Tag på opdagelse i områderne omkring jeres feriebolig og I finder måske en skjult perle, hvor I kan nyde den ægte franske kogekunst i autentiske rammer. Vi er sikre på I vil blive budt hjertelig velkommen alle steder.

I kan også altid vælge, at købe ind af de lokale lækkerier og tilberede et dejligt måltid hjemme i jeres feriehus. Kast jer ud i det franske køkken og hyg jer med fælles madlavning. Alle ferieboliger som udlejes via NOVASOL feriehusudlejning har eget køkken og typisk en rigtig fin terrasse eller altan, hvor de lækre retter kan nydes med udsigt over det smukke franske landskab.