search

Feriehuse i Vestfinland

Lange sandstrande, romantiske solnedgange ved Bottenviken, pulserende byer med et rigt kulturtilbud - alt dette finder I, i Vestfinland. Finlands vestkyst, som strækker sig fra Oulu i nord via Vaasa og ned til Pori i syd. Mens Vaasa kan prale af at være den by i landet med flest solskinstimer om året, så lokker byen Rauma i sydvest med sin skærgård og maleriske udsigt mod fyrtårnet Kylmäpihlaja. Et feriehus i Finland giver jer en masse muligheder for fede aktiviteter og oplevelser i naturen!

Sø i Finland

Lystfiskeri i Finland 

Som alle andre steder langs den finske kyst, spiller fiskeriet også her en vigtig rolle. Friskfangede fisk kan købes på markederne og direkte ved havnen. Eller prøv evt. jeres eget fiskeheld og kast selv snøren i vandet. At sætte dagens egen fangst til livs i feriehuset eller hytten om aftenen - det er absolut ren ferie i Finland! Desuden er en dag, ud i naturen, hvor hele familien er samlet om en fælles aktivitet, ofte det som sætter de dybeste ferieminder hos både store og små. En fisketur kan også kombineres med bærsamling i skovområderne, hvis nu det bliver lidt for svært for børnene at sidde stille og vente på bid. 

Badeferie i Vestfinland

Eftersom Finland er landet med de tusinde søer, så er det jo ikke noget problem at finde en smuk sø, som I kan bade i. Men er det ikke svømmeture i søerne som tiltaler jer, så er der også masser af andre muligheder for, at nyde en dejlig feriedag ved havet og på smukke strand. Langs vestkysten finder I flere strande, som er perfekte for en familietur til stranden, for sandet er dejligt blødt og vandet klart og rent. Det er altså intet i vejen for at tage på strand- og badeferie i Finland, hvor I kan ligge midt i solen og nyde de virkelig behagelig sommertemperatur.

Udsigt over strand

Spændende byer i Vestfinland

Byen Pori er med sin vidunderlige beliggenhed perlen på den finske vestkyst. Her løber Europas største jazzfestival af stabelen om sommeren, og bybilledet imponerer med sine ældre huse, promenaden, parkerne og markedspladsen. I Pori National Urban Park kan I bruge flere timer på at gå rundt og opleve alt fra floddeltaet Kokemäenjoki og det rige fugleliv, de grønne arealer i bymidten og de rekrative områder i udkanten af byen. Det helt perfekte sted for en picnic. 

Ikke langt fra selve byen Pori, ligger området Yyteri, som finnerne selv mener er det bedste sted for en badeferie. Stranden er flere kilometer lang og meget lækker. Der er masser af aktivitet på stranden såsom beach volley og forskellig vandsport. Længere mod nord befinder solbyen Vaasa sig. Her hvor Bottenviken er på sit smalleste, byder den imponerende Replot-skærgård på opdagelsesrejser. Enestående naturreservater fører jer mod øerne Valsören og Mickelsören, som har fyrtårnet, som sit kendingsmærke. Regionen er også kendt for sine talrige kurbade som både lokalbefolkningen og feriegæster gerne slapper af i.

Mod nord ligger universitetsbyen Oulu, som med sine 128.000 indbyggere er Nordens største by, nord for den 65. breddegrad. Her handler det ikke udelukkende om videnskab, forskning og High-Tec, men derimod også om kunst og kultur. Ikke langt fra Oulu ligger Nallikari fra hvis sandstrande man kan nyde den vidunderlige solnedgang.

Der findes mange smukke steder og byer langs den vestlige kyst, og uanset hvad I beslutter jer for at se og opleve, er feriehuse og hytter altid et ideelt udgangspunkt. Tag et kig på NOVASOLs udvalg af ferieboliger i Vestfinland og kontakt os endelig hvis I har spørgsmål til ferieboligerne i Finland eller i et af de mange andre lande hvor NOVASOL udlejer ferieboliger

Drenge ved finsk sommerhus