search

Feriehuse i Sydfinland

I Sydfinland, rundt om byen Turku (sv. Åbo), er Finlands egentlige vugge; derfor kalder denne region sig stolt Varsinais Suomi. For længe siden slog folkestammen finnerne sig ned langs den sydlige kyst, og gav dermed landet sit navn. I middelalderen kom også de første svenskere hertil... og blev her.

Den sydlige del af Finland kan deles i tre: Kymenlaakso, byen Turku og omegn samt øgruppen Åland. Lejer I et feriehus hos NOVASOL, kan I komme helt tæt på den smukke natur i det sydlige Finland. 

Feriehus i syd Finland

Oplevelser i Kymenlaakso

I denne region ligger byen Kouvola, midt i et fantastisk landskab og kun halvanden times kørsel fra Helsinki. Området er porten til nationalparken Repoveden Kansallispuisto, og herfra går der også tog til nabolandet Rusland. De mange, og forskelligartede, museums- og kunstnerkvarterer viser at området, også kulturelt, set har noget at byde på.

Gennem landskabet løber den lille elv Kymijoki, som var en af årsagerne til regionens tidlige industrialiseringsfase. Den enestående natur giver gode anledninger til en aktiv ferie i det fri: afprøv dine kræfter mod strømhvirvlerne i elven Kymijoki eller tag en afslappende runde golf.

Langs kysten i Sydfinland ligger mange små, historiske havnebyer som f.eks. Hamina og Kotka. Her spiller fiskeri fremdeles en vigtig rolle, og det er intet problem at købe dryppende fersk fisk.

Besøg byen Turku i Sydfindland

Turku er Finlands ældste by og har tidligere været hovedstad i Finland. Byen er meget charmerende og fortryller sine gæster. I løbet af turen langs floden Aurajoki kan I se Domkirken og slottet, som er byens vartegn. Det store Turku/Åbo Slot er en spændende seværdighed, hvor I kommer rundt i slottes mange værelser, som er møbleret med originalt interiør. I kan nemt bruge flere timer på slottet og området omkring. 

En rigtig hyggelig og særlig attraktion er Luostarinmäki Kunsthåndværksmuseum. Museet består af en samling træhuse, som utroligt nok, ikke brændte ned under en storbrand i byen i begyndelsen af 1800-tallet. Husene bliver brugt som kulissen for fortællinger om byen og dens beboere. I mange af husene kan I se forskellige håndværk. Her er et posthus, en systue, et trykkeri, en bundtmager osv. I museumsbutikken kan I købe de forskellige produkter som der fremstilles. 

Efter et par timer med sightseeing på byens slot og i det levende kunsthåndværksmuseum, kan I nyde den særlige atmosfære langs floden. Find en ledig plads på en af de mange cafeer eller restaurantskibe, som ligger ved Aurajoki.

Udsigt over sø om efteråret

Øgruppen Åland

Omkring 6.500 øer skaber ø-landet Åland. Landskabet og naturen er unikke og fortryller turister. Man kan ike glemme om unikke frimærker af Åland arkipelaget, som sælges På øernes eneste postkontor kan I købe de særlige frimærker med motiver fra området. Et oplagt souvenir til minde om jeres feriehus i Finland. Ålands flag, som mange finske handelskibe sejler under, er også unikt. Fra slutningen af den Krimske Krig blev Åland øerne demilitariseret. Det er et dejligt sted at tilbringe sommerferie i. Lyt til bølgerne, som slår mod klipper og nyd den unikke stilhed så fjern fra masseturisme. 

Øgruppen Åland med sin smukke skærgård, består af ca. 6.500 øer og skær; præcist hvor mange småøer der er, er der ingen som med sikkerhed ved. Hele tiden dukker steder op som hidtil var uopdagede. Landskabet og naturen her er enestående og til stadig begejstring for de besøgende.