Attraktioner i Lapland

Når I holder ferie i Lapland, kommer I til et område med store, åbne områder med højt til himlen og stilheden, får alle til at glemme alt om hverdagens hektiske aktiviteter. Attraktioner og seværdigheder findes også i naturen, f.eks. hunde-, rensdyr eller snescootersafari. Vandreture i sneen, isfiskeri, en tur med isbryderen, rideture på islandske heste og et snebad, er andre store attraktioner og aktiviteter som i høj grad kan anbefales.

Ferie Lapland

Oplevelser ved Enaresøen i Finland 

Søen Enare (fi. Inarijärvi/Inarinjärvi, sam. Aanaarjävri/Anárjávri, sv. Enare träsk) ligger i romantiske omgivelser mellem store gran- og furreskove og byder på mere end 3.000 små øer. Søen er ofte isbelagt helt frem til juni måned, men pludselig brydes isen af midtsommersolen og skøjteløberne udskifter hurtigt skøjterne med badebukser eller bikini. Midt i søen troner et fjeld med en restaurant på toppen. Heroppe findes en udsigtsplatform, hvorfra man får en glimrende udsigt over området.

I byen Enare ligger der et kunstmuseum som bl.a. giver indsigt i regionens historie og samernes liv.

Spændende byer i Lapland

Kemi er den eneste by i Finland der ligger direkte ved Østersøen. I turistmæssig sammenhæng er byen kendt for sit ishotel. Isbryderen Sampo er en anden stor attraktion, og det er faktisk muligt at komme på en rundtur med isbryderen om vinteren. Udvalget af museer i Kemi er meget varieret; her findes et arbejdermuseum, et ædelstensgalleri, et historisk museum, et kunstmuseum, et bymuseum og et farvemuseum.

Kemijärvi ligger ved bredden af elven Kemijoki og er med sine ca. 9.000 indbyggere Finlands nordligste større by (66º 40' N). Af aktiviteter i området kan anbefales at vandre på de mange naturstier, bestige fjeldet Suomutunturi, stå på ski om vinteren og besøge kunstudstillingen Puustelli ved Pöyliöjärvi. Landsbymuseet Luusua og folkemuseet giver et omfattende indblik i regionens historie og traditioner.

Leje af hytte i Finland

Rovaniemi - Den finske julemands hjemsted

Byen Rovaniemi (66º 30' N) er beliggende ved den nordlige polarcirkel (66º 56' N) og udgør ikke bare det økonomiske, men også det kulturelle centrum i Lapland. Selv om bosættelsen blev grundlagt allerede i 1785, fik Rovaniemi først sin bystatus i 1960. Byens vejnet, som delvist er anlagt efter arkitekten Alvar Aaltos planer, har form som et rensdyrgevir. Med 183 snedage om året, fremstår vinteren som den dominerende årstid; Rovaniemis kulderekord ligger på ÷45,3°C. Det futuristiske Laplandhus som arkitekten Alvar Aalto har tegnet, er næsten et must, når I besøger byen.

Her i Rovaniemi har den finske julemand sit værksted. Året rundt kan man besøge ham i hans kammer og se hvordan han snedkererer julegaverne sammen. Dette er en stor oplevelse for hele familien - ikke mindst børnene. Det er også et besøg værd at aflægge et visit i juletema-parken Santa Park som udelukkende beskæftiger sig med årets skønneste fest. Parken har åbent i sommermånederne og ved juletid.

I Artikum ligger et museum og en moderne forskningsstation under samme tag. Her findes stort set alle informationer og historie om Rovaniemi og resten af den nordlige region.

Dyreparken Ranua - en oplevelse for hele familien 

I dyreparken Ranua findes ca. 60 arktiske og nordiske dyrearter, som f.eks. polarbjørne, ulve, rensdyr, elge mv. Om sommeren kan de yngste gæster fornøje sig i den såkaldte “Klappezoo” hvor dyrene må klappes. Parken har åbent hele året og byder også på fabriksudsalg slikfabrikken Fazer, en restaurant og en souvenirbutik. Rauna ligger ca. 80 km fra Rovaniemi.

Oplevelser i Lapland

NOVASOL Feriehusudlejning kan tilbyde jer mange ferieboliger i Finland, så vi håber I finder et passende feriehus eller en ferielejlighed i Finland, som lever op til jeres krav og forventninger. I kan vælge enkle hytter og sommerhuse med det mest nødvendige udstyr, hvor ferien skal nydes helt nede i gear og i samspil med naturen, eller I kan vælg store luksus sommerhuse med faciliteter som pool, hvilket børnene garanteret vil elske. I Finland er der også en lang tradition for at eje et sommerhus. Finnerne elsker, ligesom danskerne, at holde ferie og weekend i eget feriehus. Derfor har NOVASOL også eget kontor i Finland, og vi kan derfor altid være behjælpelig med jeres spørgsmål, både omkring de forskellige feriehuse og om Finland som ferieland, som nok ikke er det land som danskerne hidtil har besøgt mest. 

Se alle vores ferieboliger i 19 lande