search

Feriehuse i Savonlinna

Holder I af smuk og enestående natur, kulturelle oplevelser, hyggelige byer og spændende aktiviteter? Ja så bør I overveje at leje en feriebolig i Finland – og mere præcist, i Savonlinna-regionen. Her bliver en ferie alt andet end kedelig, for lige gyldig hvad humøret er til, så har Savonlinna garanteret lige sagen, og med en feriebolig fra NOVASOL får I de ideelle rammer til at gå på opdagelse i denne fantasiske region.

Ferie i Finland

Aktiviteter i naturskønne Finland

Det er ikke nogen hemmelighed at Finland er fyldt med spektakulær natur, og Savonlinna er ingen undtagelse. Nationalparken Linnansaari, der ligger i midten af søen Haukivesi, repræsenterer Finlands sølandskab, når det er bedst – med de hundredevis af øer og store åbne vande er denne nationalpark et sandt paradis for naturelskere.

Savonlinna er en oplagt destination hele året rundt. Om sommeren er der gode muligheder for kajak- og kanosejlads, samt for at tage på rundfart på den betagende sø Saimaa. Der er desuden gode nyheder til enhver golfentusiast; man kan nemlig spille golf ved Saimaa-søen – prøv bare at forestil jer at bruge dagen på at spille golf under en klar himmel, hvor solen skinner og I har udsigt til Saimaa. Og for de lidt mere øvede kan man prøve en af Finlands sværeste golfbaner, Kerigolf, i byen Kerimäki.

Om vinteren er der selvfølgelig også en lang række af aktiviteter at give sig i kast med, når man lejer en feriebolig i Sydfinland. Det er blandt andet muligt at stå på skøjter, når søen Saimaa fryser til. Det er selvfølgelig også oplagt at stå på ski – her er mulighed for både langrend og alpint skiløb. For en sjov og anderledes oplevelse kan man kaste sig ud i is-svømning eller is-flydning – hvis is-flydning er et fremmed begreb for jer, så går det i korte træk ud på, at man flyder på søen Saimaa, mens man har en stor og varm, specialiseret heldragt på – man kommer helt til at føle sig som en sæl, når man ligger og flyder på det kolde vand.

Ferie i Savonlinna

Seværdigheder og attraktioner i Savonlinna

Hvis I holder mere af at gå på museer end af at stå på ski, så er regionen Savonlinna også en oplagt feriedestination på den kulturelle front. Allerede i 1400-tallet begyndte regionens hovedby, Savonlinna at tage form, men først i 1639 blev byen grundlagt. Der findes intet mere charmerende end at gå langs de gamle gader og mærke historien i Savonlinnas gamle bydel, der er centreret om Linnankatu (på dansk: Slotsgade). I starten af det 20. århundrede syntes man at bydelen var så fin med sine brostensbelagte gader og gadelamper, at folk ofte kaldte Linnankato for ”den parisiske gade”. I dag er det et utroligt populært sted at besøge, og de gamle træbygninger huser i dag restauranter, gallerier og nipsbutikker. Lej et feriehus i Det Finske Søområde allerede i dag. 

Savonlinna er ikke tømt for arkitektoniske attraktioner – der er både kirker og slotte spredt ud over regionen. I Savonlinna-by finder man slottet Olavinlinna (på dansk: Olafs slot), der blev bygget helt tilbage i det 15. århundrede, og er det nordligste middelalder slot bygget sten, der stadig står den dag i dag. Slottet har faktisk en forbindelse til Danmark, da slottets grundlægger, Erik Axelsson Tott, var halv-dansker. Hvert år bliver Savonlinna opera festival afholdt på slottet. I byen Kerimäki kan man opleve verdens største kirke bygget af træ.

Og nu til et rigtig fun fact: Savonlinna er hjemsted for sportsgrenen mobilkastning! En sportsgren der blev startet i år 2000, og siden da har Savonlinna årligt verdensmesterskaber i mobilkastning. Sportsgrenen går ud på, som navnet også hentyder til, at man skal kaste en mobiltelefon – man vil derefter blive bedømt på distance, samt teknik.

Som I kan se er Savonlinna et helt igennem fantastisk feriemål fyldt med oplevelser for enhver smag. NOVASOL har mere end 50 års erfaring med sommerhusudlejning, så hvis I gerne vil leje en feriebolig i Finland, kan I trygt vælge os. 

Ferie i Finland