Attraktioner i det finske søområde

Det finske søområde byder på mange muligheder for fritidsaktiviteter i det fri, blandt andet vandsport. Her kan man ro, sejle, svømme og fiske. Regionen har også en rig kultur og vi har udvalgt en række seværdigheder for at gøre jeres ferie i det finske søområde  mere attraktiv. God fornøjelse!

Ferie Finland

Oplevelser i byerne i det finske søområde

Byen Kuopio, med ca. 75.000 indbyggere, ligger på en halvø ved søen Kallavesi. Byen udviklede sig i den anden halvdel af det 19. århundrede, da Saimaa-kanalen blev åbnet. Kanalen forbinder byen med den Finske Bugt. I Kuopio findes en dyrepark med 40 forskellige dyrearter som påfugle, strudser, heste, æsler, geder og mange andre. Forskellige museer fortæller om regionens historie og kunst, som f.eks. kunstmuseet, et ortodoks museum, hvor der udstilles forskellige sjældne, ortodokse genstande og skatte samt Snellman museem som blev skabt til ære for filosofen, publicisten og politikkeren Johan Vilhelm Snellman

Byen Mikkelis historie kan dateres tilbage til middelalderen, mens byen fik sine kommunale rettigheder i 1838. Talrige bygninger vidner om en stormfulde historie, f.eks. stenkirken fra det 16. århundrede, den ortodokse murstenskirke og domkirken fra det 19. århundrede. Byens museer fortæller også om tidernes gang i området. På Hovedkvartersmuseet findes mange interessante informationer om forskellige krige gennem tiderne, krige som også Mikkeli var berørt af. Udstillingen af trækunst Puutaidesuurnäyttely kan besøges hver dag fra maj til december. Kun den 4 juni har man mulighed for at komme ind på den indre del af Mikkelis banegård og se marshal Mannersheims kærre. På Suur-Savo museet kan man få indblik i både Mikkelis og regionens historie, og spredt over flere bygninger findes talrige genstande og fotografier.

Byen Jyväskylä ligger på den nordlige side af søen Päijänne og blev grundlagt i 1837. På grund af de mange højere uddannelsesinstitutioner, de første i Finland, bliver byen ofte kaldtet Finlands Athen. I Jyväskylä findes forskellige museer som f.eks. Alvar-Aalto museet, om arkitekten Alvar Aalto som kom fra denne by. Af andre museer kan nævnes Handelmuseet, Kunstmuseet, Luftfartsmuseet, Håndværksmuseet samt museet for Centralfinland hvortil der også hører et frilandsmuseum og en våbenudstilling. Planlægger I at besøge flere museer, kan en kombibillet købes. Billetten giver entré til flere museer og koster kun € 10,-.

Byen Kajaani, blev i 1651 grundlagt ved floden Kajaaninjoki af jarlen Peter Brahe. Slottets ruiner befinder sig i hjertet af byen som har 40 000 indbyggere. I trækirken Paltaniemi, med smukke mur- og loftsmalerier, arrangeres bl.a. koncerter. Kunstinteresserede bør besøge kunstmuseet i Kajaani og Kainuu museet beretter om historien i Kalevala og områdets begravede skatte.

To gode attraktioner i det finske søområde 

På den lille ø i Saimaa, blev i anden halvdel af det 18. århundrede bygget en borg af Erik Axelsson Tott. Borgen blev bygget som grænsesikring mod Novograd. Borgen har en meget afvekslende historie og har både tilhørt Sverige og Rusland. I dag holdes der operakoncerter på stedet.

I Joensuu Botaniske Have findes flere end 1.000 plantearter fra forskellige klimazoner. Her findes det tropiske hus hvor man bl.a. kan se skildpadder og den talende guldbrystede kakadue som hedder Juuso. Man kan beundre sommerfugle fra april til slutningen af september. Parken har åbent hele året (tirsdage undtaget)

Feriehus det finske søområde

Feriehusudlejning i Finland

De feriehuse som udlejes via NOVASOL feriehusudlejning er alle meget fine og åbner op for den lange tradition, som der er i Finland, for at holde ferie i et sommerhus. Præcis som vi kender det fra Danmark. Finland er en af de nyeste destinationer hos os, men vi er sikre på, at Finland kan blive en meget populær destination, for her er så smukt og spændende. En ferie i Finland vil meget nemt blive fokuseret omkring den smukke natur og de mange søer, og langt de fleste af de feriehuse der udlejes i Finland ligger også helt tæt på søbredden. Nyd den dejlige udsigt med morgenkaffen i hånden eller slæng jer på terrassen om eftermiddagen og bare nyd roen.