search

Feriehuse i det finske søområde

Den uendelige blå labyrint af søer, floder og kanaler, sammenflettet med skove og bakker som strækker sig mange kilometer gennem landskabet - Det er Europas smukkeste søområde og et skønt sted for et ferieophold i Finland. 

Man finder både store og små søer i stort set alle afkroge af Finland. Den østlige del af landet, Saimaa regionen nær den finsk-russiske grænse, er særligt velsignet med søer. Søerne er som små systemer af vand der strækker sig mod vest (Kuopio) og nord (Nurmes). Det er derfor ikke underligt at landet bærer tilavnet "De tusinde søers land". Saimaa- området er et populært rejsemål både sommer og vinter: her findes stilhed og uberørt natur og de mange søer, skove og floder byder på mange aktivitetsmuligheder eller kan bruges som oase for en stille og fredfyldt ferie.

Ferie ved de finske søer

Ferie ved den storslåede sø Saimaa

I Finland er der næsten 200.000 søer og mere end en halv million feriehuse, for finnerne elsker at holde ferie og deres fridage i deres efet feriehus. Den største sø i Finland er Saimaa søen. Ikke nok med at søen er den største i FInland, det er også den sø i verden med den længste søbred. Vandet og de tusindvis af små og store øer danner en spændende, naturlig labyrint - her kan I opleve nye, smukke udsigter for hver dag. Slap af og nyd den frihed og mangfoldighed, der følger med, når I lejer en feriebolig i Finland.

Vil I gerne opleve Saimaa, anbefaler vi en bådtur. At udforske søerne og den omgivende natur fra en båd, er en fantastisk måde. Begiv jer stille afsted på de charmerende kanaler og vandveje. I kan også tage med på en af de faste bådture rundt i området. En tur i en kajak eller kano, giver jer om noget de bedste betingelser for at opleve det hele - helt tæt på. Mange af de feriehuse som udlejes via NOVASOL feriehusudlejning i Finland har også deres egen båd, hvis anvendelse er inkluderet i lejen.

Feriehus i Finland med båd

Det finske søområde er til ferie hele året 

Finland åbner op for en aktiv ferie for både børn og voksne. Hvis I lejer en feriebolig i det nordlige Finland, er der rig mulighed for stå på ski på et af de mange skisportssteder. Her er der pister i alle sværhedsgrader, så I kan trygt tage på skiferie i Finland, uanset om I har været afsted på skiene 1 eller 10 gange. De mange søer opfylder alle lystfiskeres drømme. Omgivelserne er så smukke, at i måske helt vil glemme at holde øje med fiskestangen. Er der bid, så kan I tilberede den friske fiks hjemme på terrassen ved feriehuset, inden I slutter dagen af i saunaen. Finland er også spækket med enorme skove, naturparker og et skønt dyreliv, der inviterer til rolige vandre- og cykelture, hvor der virkelig er mulighed for, at slippe væk fra hverdagens stress og jag - omgivet af nye oplevelser der aktiverer alle sanser.