Strande i Østhimmerland

Et af de helt store trækplastre i Østjylland, er de mange fantastiske og børnevenlige strande. Vandet ved Kattegat er som regl meget stille og man kan gå langt ud før det for alvor bliver dybt. Derudover er der ikke de farlige revlehuller og voldsomme understømme i ligeså hø grad, som det opleves ved Vesterhavet. Østjylland er derfor et oplagt ferie mål, hvis man ønsker sig en sand badeferie med børnene. Hele familien kan få flere dage til at gå med at hygge sig på stranden, hvilket er til stor glæde hos især for børnene. Hvem husker ikke dage på stranden med et fiskenet, spand og skovl og hyggelige timer sammen med familien? Sådanne sommerdage står ofte som nogle af de bedste minder, når man har lejet sommerhus i Danmark.

Heldigvis er vi i Danmark så heldige at have en meget lang kyststrækning, med den ene fine strand efter den anden. Når I lejer et sommerhus i Østjylland, så er der også mange muligheder for at nyde strandlivet. I vil også kunne finde mange sjove aktiviteter og arrangementer på stranden. I kan blandt andet spille beach volley, windsurfe, snorkle, bade, fiske eller selvfølgeligt bare læne jer tilbage og nyde den brændende sol samt den smukke havudsigt.

Sommerhus ved vandet

Populære strande nær jeres sommerhus i Østhimmerland

  • Als Odde: En uforstyrret strand ved den milde kattegat kyst. Der er gode muligheder for at fiske fra denne kyst, hvis man ønsker det. Der er fine parkerings muligheder og et skønt stisystem, hvor der kan vandres og et udsigtspunkt kan bestiges. Fra det udsigtspunkt er der en fantastisk havudsigt!
  • Egense Strand: Stranden blev anlagt i 2005, med sand fra Læsø. Stranden er meget børnevnenlig og har lystbådehavnen som nabo. Her er der mulighed for at finde en masse rav, prøve kræfter med kite- eller windsurfing eller snuppe en dukkert i det lækre vand.
  • Møllestenen Strand : Beliggende mellem Hou og Bisnap. En fin sandstrand, for hele familien. Fra p-pladsen ved Strandvejen er der adgang til stranden. Der er klitter bad stranden hvor i kan sidde i læ og nyde en medbragt picnic. Her kan i også gå på jagt efter det eftertragtede rav - Nordens guld.
  • Øster Hurup: Danmarks mest børnevenlige strand! Hvis i holder ferie med bæørn er denne strand ideel. I kan nemlig gå langt ud i vandet inden det bliver dybt, der er masser af mindre havsøer skabt af tidevandets tilbagetrækning og der er næsten ingen strøm.
  • Hals og Hou Strand: Her er der masser af små laguner og søer skabt af tidevandet, hvor de mindste kan lege. Dette er også en meget børnevenlig strand. Strandene har det hvide flag hvilken signalerer sikkerhed og gode faciliteter som toiletforhold, parkering og legepladser.
Ferie i sommerhus ved havet

De gode baderåd på jeres ferie

Når I holder badeferie i Danmark er det vigtigt at have respekt for vandet. Husk at en dag ved stranden bliver endnu bedre hvis I husker de 5 baderåd:

1. Lær at svømme 

2. Gå aldrig alene i vandet 

3. Læs vinden og vandet 

4. Lær stranden at kende 

5. Slip ikke børnene af syne

Disse ovenstående er gode råd som generelt kan bruges når I lejer sommerhus ved vandet. Det er nemlig vigtigt for os, at i har en dejlig ferie ved vandet. I er også altid velkomne til, at kontakte et af NOVASOLs mange lokale kontorer i Danmark, hvis I har spørgsmpl til strandene nær det sommerhus, I gerne vil leje.