Lejer I et sommerhus i Østjylland, er der så mange muligheder for, at nyde dejlige dage på en eller flere strand i Østjylland. Strande, hvor også familiens mindste medlemmer, vil kunne boltre sig udbekymret i vandet. Den østjyske kyst er nemlig mere mild og rolig end f.eks. Vestkysten. Her er sjældent store bølger og vanddybden, er ved flere strande, lav og lige tilpas for små vandhunde. 

Strande i Østjylland

Udvalgte strande i Østjylland

Der skal ikke bruges lang tid på at finde en strand i Østjylland - bare pak badetøjet og sus ud mod kysten. Vi har udvalgt et par strande i Østjylland, som I kan benytte til jeres næste strandtur. Herunder finder I strande som dækker den østjyske kyst fra nord til syd. 

  • Storstranden i Juelsminde: Stranden befinder sig ved Juelsminds, 25 km syd for Horsens. Her er gode toiletforhold, børnevenligt vand og masser af plads.
  • Husodde Strand: Dejlig sandstrand, der er beliggende små 5 km fra Horsens, her er også gode toiletforhold, iskiosk og børnevenligt vand. Her er også en sjov badebro.
  • Saksild Strand: Fin sandstrand med gode parkeringmuligheder, kiosk, børnevenligt vand og legeplads til de mindste. Der er om sommeren en livredder.
  • Grenaa Strand: En af Danmarks bedste badestrande med kilometervis af sandstrand, hyggelige klitter, gode parkeringsforhold og Blåt Flag. 
  • Fjellerup Strand: God sandstrand med lav vanddybde og flere revler. Ved stranden er der en udstilling, som fortæller om fiskeriet i området. Fra badebroen kan der fanges krabber - en populær sommeraktivitet. 
  • Øster Hurup Strand: Denne strand strækker sig over området fra Als Odde ved udmundingen af Mariager Fjord til Dokkedal 10 km nord for Øster Hurup. Nord for havnen i Øster Hurup er stranden virkelig skøn og er tidligere blevet kåret til Danmarks mest børnevenlig strand.
  • Vibæk Strand: En børnevenlig strand, men lavt vand. Stranden er visse steder smal, men ofte er det lave vand lidt varmere end ved andre strande. Stranden ligger nær Ebeltoft. 
  • Følle Strand: En rigtig børnevenlig strand. Det lave vand er oplagt til en tur med et lile fiskenet og for de helt små, som bare lige skal dyppe tæerne. Der er badebroo ved stranden, som kan bruges af dem, som gerne vil ud på det dybe vand. Denne strand ligger nær Rønde. 
strande Østjylland

Ferie i sommerhus nær de gode strande i Østjylland  

Fra flere af NOVASOLs sommerhuse i Østjylland, bor I i gåafstand til stranden, så der er ingen undskyldning for ikke at komme ned og dyppe tæerne, når I er på ferie i Danmark.

Dage på stranden er ofte det, som hele familien sætter mest pris på i løbet af sommerferien. På stranden kan alle opleve nye ting og boltre sig i det dejlige vand, både hver for sig og sammen. At gå på opdagelse på stranden, spise is, bade eller finde smådyr og flotte sten er minder, som de fleste vil kunne genkende som nogle af de bedste, når snakken falder på tidligere sommerferier. Nyd også de smukke aftener på stranden, hvor feriefreden for alvor vil sænke sig over familien og havudsigten er enestående.

Sommerhus nær strand i Østjylland