Drømmer I om smuk natur, skønne strande, spændende aktiviteter og ikke mindst sommerhusliv? Så er Himmerland den helt rigtige destination for dig, hvis I ønsker at leje en feriebolig i Danmark. Det nordjyske landskab indbyder til vandreture i skovene og badesjov på strandene, og om aftenen kan I nyde godt af roen, der findes i et sommerhus – måske vælger I at tænde op i grillen? Eller måske vælger I at spise på en af de mange restauranter, så I kan få smagt på de lokale delikatesser? Det hele står en frit for, når I lejer et sommerhus hos NOVASOL.

Ferie i Danmark

Den himmerlandske natur

Himmerland er karakteriseret af unik natur og en fantastisk kystlinje, hvilket også gør det til en af de mest alsidige dele af Danmark. Himmerland er omgivet af Limfjorden, Kattegat og Mariagerfjord, der er Danmarks længste fjord, så der er altså rigelig med muligheder for, at tage en dukkert eller solbade på bredden af en de mange, skønne strande, når der lejes et feriehus i Himmerland. I Vesthimmerland er blandt andet Løgstør Strand og Hvalpesund Strand populære – Løgstør Strand ligger ikke langt fra byens lystbådehavn og Frederik VII’s kanal, så her får I byliv oven i en allerede skøn strandoplevelse. Hvalpesund Strand er udstyret med en masse aktivitetsmuligheder, der er blandt andet et udspringstårn til de lidt større besøgende, en legeplads, volleyball bane og der er endda 3 surfpladser!

Himmerland er som sagt prydet af en helt unik natur, og bedst kendt er nok Rebild Bakker og Rold Skov. Rold Skov er Danmarks største sammenhængende skovkompleks, og inde i skoven finder I enge, søer, moser og kilder, hvor blandt andet Store Blåkilde er kendt for sin karakteristiske blå farve. Inde i skoven finder man Troldeskoven, der på grund af sine krogede træer, er blevet et ikon for Rold Skov.

De lyngklædte bakker, der udgør Rebild Bakker, imponerer gang på gang turister, og det er altså også derfor, at det er en af Danmarks største turistattraktioner med cirka 400.000 besøgende om året! Grundet en aftale med en gruppe dansk-amerikanere, bliver der hvert år afholdt en venskabsfest på USA’s uafhængighedsdag, nemlig d. 4. juli.

Ferie Himmerland

En aktiv ferie i Himmerland

Den smukke natur og tilgængeligheden til vand, gør også Himmerland til et paradis for turister, der ønsker en aktiv ferie. Rundt i hele Himmerland findes der et væld af vandrestier og cykelruter, så der er god mulighed for, at udforske enten til fods eller på hjul. Har I ikke selv plads til at slæbe cyklerne med til feriehuset i Nordjylland, er der selvfølgelig mulighed for at leje nogle.

Himmerland er en fantastisk og alsidig golfdestination og lige gyldig, hvor i lejer et feriehus i Himmerland, er der aldrig langt til den nærmeste golfbane. Vidste I, at Vesthimmerland faktisk er den destination, hvor der findes flest golfhuller pr. indbygger i Danmark?

Grundet nærheden til vand, er Himmerland også en oplagt lystfiskerdestination. Vælger I at holde ferien i Vesthimmerland, bør I kaste fiskesnøren ud i Limfjorden, der især er kendt for sine havørreder. I Sydhimmerland kan I fiske i Mariagerfjord, der ligeledes er kendt for sine havørreder, men også hornfisken og makrellen er at finde her om foråret og om sommeren. Der er desuden også rig mulighed for at fiske i de mange søer og åer.

Smag på Himmerland

I bliver ikke skuffet, når I går på opdagelse i det himmerlandske køkken. Nærheden til vand betyder at fisk selvfølgelig er at finde på menuen, men vidste I at Løgstør faktisk er kendt som muslingebyen? Så mon ikke det er værd at besøge en af de skønne restauranter, og smage på Løgstørs muslinger, for eksempel på restauranten Kanalfogedens Køkken, hvis menu har fokus på det maritime køkken med en blanding af tradition og nytænkning.

Det er også på Himmerland, at man finder en af Danmarks ældste vingårde, nemlig Glenholm Vingård. Der er plads til udfoldelse for både børn og voksne enten i haven eller på en af terrasserne eller pavillonerne, og der er mulighed for at opleve alle afskygninger af klassisk vinproduktion – og selvfølgelig skal der også smages på de dejlige vine, der ofte er meget karakterfulde på grund af den kalkholdige jord, som vinmarkerne ligger på.

Ferie i Danmark

 

Attraktioner i Himmerland

Ferien bliver alt andet end kedelig, hvis I lejer et feriehus i Himmerland. Her er et stort udvalg af attraktioner og seværdigheder, så lige gyldig hvad jeres interesser er, så findes der noget for alle her.

Himmerlands største by, Aalborg byder på noget for enhver – man kan tage i Aalborg Zoo og sige hej til de mange dyr, som for eksempel girafferne, de røde pandaer, den afrikanske elefant Borneo og orangutangerne. På havnefronten i Aalborg finder man den arkitektoniske perle, Musikkens hus, der agerer som Nordjyllands musikalske samlingspunkt. Museet Kunsten er både et museum for moderne kunst fyldt med samlinger af både danske såvel som internationale kunstnere, men bygningen er også et kunstværk i sig selv.

Gemmer der sig en historieelsker inde i jer, så er Himmerland i sandhed et oplagt feriemål. I Himmerland finder I en af de mest berømte arkæologiske lokaliteter i Danmark, nemlig Ertebølle – det var her man definerede den hidtil ukendte jæger- og samlerkultur i Danmark, denne kultur er også internationalt kendt som Ertebøllekulturen. Derudover finder I også Vesthimmerlands Museum, hvis faste udstilling omhandler den 14.000 år lange kulturhistorie fra istiden til i dag, og måske vigtigst af alt, så er det også i Himmerland, at man finder Danmarks største vikingeborg, Aggersborg, hvor Harald Blåtand i sin tid samlede det danske rige og dele af Norge under sig.

På den kulturelle front skuffer Himmerland heller ikke. Den danske nobelprismodtager, Johannes V. Jensen har et museum dedikeret til ham, der har til huse i forfatterens barndomshjem i Farsø. I Hobro finder I museerne Kunstetagerne og Cirkusmuseet. Cirkusmuseet, der er indrettet i den eneste bevarede cirkusbygning i træ i Danmark, giver de besøgende et indblik i, hvordan det var at arbejde i et cirkus – lige fra cirkusdirektørens til staldtjenerens hverdag. På museet kan gæsterne også selv prøve kræfter med cirkuskunsten, da der er mulighed for, at lave sine egne jonglørbolde – det vil garanteret blive et besøg fyldt med spas og cirkusløjer! Få de perfekte rammer til jeres ferie på Himmerland med et af NOVASOLs sommerhuse i Østjylland. 

Ferie på Himmerland