Attraktioner i Nordjylland

I hele Nordjylland, fra kyst til kyst og inde i landet, finder I et hav af oplevelser, gode attraktioner og smuk natur, som kan bruges på mange forskellige måder. Fra sommerhuset i Nordjylland kan I selv mærke den særlige stemning i området og tag ud og opleve lige det, som tiltaler jer.

Vi kan se, at Nordjylland er en populær destination, uanset hvornår på året der skal lejes et sommerhus. Naturligvis er det særligt om sommeren, at sommerhusene fyldes op af glade feriegæster, fra ind – og udland. Men efterår og vinter er også noget særligt i Nordjylland. På disse tider af året er der lidt mere plads i gaderne, og naturen viser sig fra en anden side end om sommeren. Mange attraktioner er også åbne udenfor sommersæsonen.

Sommerhus Nordjylland

Gode familieattraktioner i Nordjylland

Der er nok ingen tvivl om, at den store forlystelsespark, Faarup Sommerland, står højt på listen, når især børnefamilierne skal planlægge ferien i Nordjylland. Parken ligger flot i skovene og har en bred vifte af forlystelser, som passer til alle aldre. Der er en rigtig hyggelig atmosfære i parken, hvor der er flere gode muligheder for, at holde pause på en bænk under skovens træer. Det store vandland er perfekt på de solrige dage.

Andre gode familieattraktioner i Nordjylland er Aalborg Zoo og Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. De to attraktioner giver jeg mulighed for, at møde dyr på land og i vandet. I de store akvarier i Nordsøen Oceanarium kan I se alle mulige slags fisk, vinke til den finurlige klumpfisk og se de søde sæler lege i vandet. I Aalborg Zoo venter dyr fra flere dele af verden. Store elefanter, drillesyge søløver, smukke tigere og nuttede aber er blot nogle af de dyr I kan hilse på i Aalborg.

Den nordjyske storby – Aalborg

Har I valgt at tage på tur til Aalborg, så kan I se frem til en dag i en by, som har lidt af det hele. Havnefronten er blevet et levende punkt i byen, hvor der er kultur og hyggelig storbystemning. Havnebadet er byens samlingspunkt om sommeren, hvor I kan hygge jer hele dagen, for de mange restauranter gør, at I ikke kommer til at mangle noget i løbet af dagen. Der er masser af kulturelle oplevelser i Aalborg og smuk arkitektur. Gå forbi Utzon Center, Musikkens Hus og Kunsten – Museum of Modern Art.

På museerne Springeren – Maritimt oplevelsescenter og Aalborg Forsvars – og Garnison museum er der et væld af oplevelser for historieinteresserede og for alle som synes det er spændende at opleve f.eks. ubåde, kampvogn og fly helt tæt på. De to museer er også noget for børn, for her må der gerne røres ved tingene, og der er mange gode muligheder for, at lærer mere om forsvarets forskellige enheder, på en spændende måde.

Aalborg er naturligvis også stedet for den helt store shoppe-dag i løbet af ferien. Start på de to store gågader, Bispengade og Algade, og de første par timer af shoppeturen går hurtigt. I den hyggelige midtby er der også masser af specialbutikker, som ligger side om side med byens cafeer. Er vejret ikke lige til en tur rundt i gågaderne, så smutter I bare ud i et af storcentrene, hvor I kan shoppe i tørvejr.

Faarup Sommerland

Den særlige stemning i Nordjylland

Når tankerne falder på ferie i Nordjylland, så er det ofte billeder af de små byer langs kysten som dukker op. Løkken, Blokhus, Lønstrup på den ene side og Ålbæk og Sæby på den anden side og ikke mindst Skagen på toppen, emmer af charme og hygge. Gallerier og kunsthåndværk af forskellige slags er der masser af i Nordjylland, hvor naturen, havet og det smukke lys er den store inspirationskilde. Giv jer tid til at opleve de små kystbyer, som hver især byder på gode oplevelser. I finder også mange små butikker, såsom Blokhus Saltcenter, hvor der laves kryddersalte med alverdens smage af saltet fra Vesterhavet. Vi udlejer mange sommerhuse i og helt tæt på de populære byer.

Sommerhusene i Nordjylland ligger typisk lige midt i den natur, som er områdets største attraktion. Hele vejen rundt langs kysten finder I de dejlige badestrande, hvor sandet er hvidt og fint og hvor de flotte klitter både giver læ og fungerer som den bedste legeplads. Den friske vind ved havet er et hit blandt vandsports-fans, men inde i landet er der læ for jer som gerne tager en tur på cyklen.

Kom og se hvordan havet påvirker kysten, hvor der hver år forsvinder dele af strandene og af klitterne. Ved den 90 m høj sandklit, Rubjerg Knud, kan I se hvordan sandet flyttes af de stærke vestenvinde og ændre landskabet. Tag også turen op til Den tilsandede kirke, hvor det virkelig er tydeligt, hvor store naturkræfter der er på spil.

Sommerhus i Nordjylland

Sommerhuse i Nordjylland

Der findes alle slags sommerhuse i Nordjylland, og heldigvis er der mange som udlejes. I kan leje et sommerhus helt ude ved vandet, hvor I for alvor kan opleve livet ved Vesterhavet, starte dagen med en tur til strandene og afslutte dagen med en smuk solnedgang. I finder også store, moderne sommerhuse med pool og spabad, hvor der er plads til ren afslapning og velvære. Særligt i Skagen er der mange ferielejligheder, som er populære året rundt, for Skagen er bare et skønt sted at holde sommerhusferie i Danmark

NOVASOL Feriehusudlejning har egen servicekontorer i Nordjylland, og kan derfor også tilbyde eksperthjælp, når I skal finde det helt rette sommerhus for jer. Medarbejderne på de forskellige kontorer kender nemlig både områderne og sommerhusene og kan derfor nemt guide jer på rette vej mod en vellykket ferie i Nordjylland. Det er også på disse kontorer I kan få hjælp til det praktiske samt få gode tips til oplevelser og events i området. Kom gerne forbi hvis I har spørgsmål, eller gerne vil have et par tilbud til det næste somemrhusophold i Nordjylland. 

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer