Attraktioner ved Ålbæk

Nordjyllland er fuld af spændende aktiviteter og seværdigheder. Faktisk findes nogle af Danmarks mest populære turistmål, hvoriblandt Grenen, Danmarks nordligste punkt, der er let tilgængeligt fra et af vores sommerhuse i Ålbæk, I lokalområdet finder I desuden en lang række markeder, tilbagevendende festivaler og diverse udstillinger, hvoriblandt Skanse Open Air Teater i Hals, det ugentlige kræmmermarked på Lagunen, hestemarked i Kongerslev, Hjallerup marked og Aalborg Karneval kan nævnes. Det skal selvfølgeligt også udpeges at man i Nordjylland finder nogle af Danmarks bedste og mest børnevenlige badestrande.

Sommerhus Ålbæk

De bedste familieattraktioner nær Ålbæk 

Lejer I et af vores sommerhuse i Nordjylland, er I tæt på Fårup Sommerland. Her er der nok at opleve og prøve, uanset hvor stor man er. Her er store udfordringer til større børn og barnlige sjæle - og små udfordringer til de mindste af vores gæster - så alle er garanteret en skøn dag. Action, fart og spænding i Actionland, gode oplevelser til alle vandhunde i Aquaparken og masser af andre oplevelser og attraktioner er i vente i Fårup Sommerland. I får som gæster hos NOVASOL også rabat på entréen, når I lejer sommerhus i Nordjylland.

Nordsøen Oceanarium

I Nordsøen Oceanarium kan I opleve stort set alle Nordsøens fiskearter og pattedyr og mere til. I de store bassiner og akvarier finder I bl.a. sæler, blæksprutter, hajer og et stort antal af Nordsøens andre fiskearter og pattedyr. I kan se show og få en masse ny viden om dyrene og deres habitat. En herlig dag for hele familien venter jer i Nordsøen Oceanarium i Hirtshals.

Ålborg Zoo

I Aalborg Zoo står I ansigt til ansigt med flere yderst eksotiske og nogle gange truede dyrearter. Dette er en fantastisk mulighed for hygge sig som familie med en masse søde dyr. I Aalborg Zoo kommer I tæt på ca. 138 arter, svarende til ca. 1.300 spændende dyr fra hele verden. Mød bl.a. elefanter, løver, aber, bjørne, leoparder, tigre og mange, mange flere dyrearter. Der er også et Slangehus, hvor I kan se og høre om kryb og kravl fra hele verden!

oplevelser i naturen og ved stranden i Ålbæk

Oplevelser i naturen omkring feriehuset i Ålbæk 

En af Nordeuropas største vandreklitter befinder sig i øjeblikket små 10-20 minutters kørsel fra Skagen. Råbjerg Mile og dens storslåede natur er altid et besøg værd uanset hvor man har lejet et sommerhus i Danmark. Området spænder over et areal på 2 kvadratkilometer, på sit højeste er man hævet 40 meter over havets overflade og klitten vandre små 15 kilometer om året mod nordøst og har retning mod Skagen. Holder man ferie i Nordjylland må man ikke snyde sig selv for en vandretur her, hvor en solnedgang kan nydes fra et af Danmarks smukkeste udsigtspunkter. Husk at tømme skoene inden i går ind i bilen!

På jeres ferie i et sommerhus i Ålbæk, er i tæt på både Store og Lille Vildmose, der er et fantastisk naturreservat på over 60 kvadrat kilometer. Her kan I opleve alt fra skøn natur og vilde dyr til kunst lavet af nutidens kendte kunstnere. I kan blandt andet se vildsvin samt kronvildt hele året rundt, hvilket er et overvældende syn. På den onotologiske front kan I se vaner, gæs og rovfugle som fiskeørnen, musvågen og kongeørnen. Alt dette kan opleves fra mange udkigspladser og fugletårne, der står spredt ud i hele mose-arealet. Som noget ganske nyt har man i 2016 udsat hele 5 elge i Store Vildmose. Således har I altså mulighed for at se det absolut største vilde dyr i Danmark.

I bør opleve Skagen, der er noget helt særligt. I kan også leje et sommerhuse i Skagen og finde jer selv i det kunstneriske og kulturelle Mekka. De famøse kunstnere; Skagensmalerne, mente, det var lyset, der gjorde Skagen så speciel. Andre mener, det er den friske brise og havluft og ikke mindst de mange fantastiske badestrande. Herfra er I også tæt på både Vesterhavet og Kattegat, der mødes på toppen af Grenen, blot for at bølge ind over hinanden i en evig brus. Herfra er i tæt på fantastiske oplevelser i en charmerende ferieby med udenlandsk islæt og enestående natur.

Strand Ålbæk

Indkøbsmuligheder nær feriehusene i Ålbæk 

I både Hals, Hou, Egense, Lyngså og Mou, finder I mindre dagligvarebutikker og dagligvarekæder, hvoraf de fleste har helårsåbent. Mulighed for større indkøb og strøgture, finder I i Nørresundby og Aalborg, der bl.a. byder på gågader med mange specialbutikker, storcentre samt store detailkæder.

Insidertips til ferien i Ålbæk 

Udover Skagen, har mange store kunstnere også frekventeret området ved Limfjordens udmunding. Også idag finder I en lang række galerier, som absolut er et besøg værd. Herudover finder I i lokalområdet masser af små kunsthåndværkere, gårdbutikker og specialbutikker, hvor I kan finde et udvalg lidt ud over det sædvanelige.

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer