Aktiviteter og begivenheder i Nordjylland

Lejer du et af NOVASOLs sommerhuse i Nordjylland, bliver din ferie alt andet end kedelig. Hele året rundt bliver der afholdt arrangementer, festivaler og aktiviteter i Nordjylland. Her findes noget for enhver smag – uanset om du gerne vil opleve kunst, kultur og historie, drømmer om en dag på stranden, eller gerne vil have en lidt action-packed ferie, så kan du få det i Nordjylland. Med sommerhusudlejning fra NOVASOL bliver det ikke svært at finde det feriehus i Danmark, der passer til netop dig og dine behov.

Ferie i Nordjylland

Aktiviteter i Nordjylland

På en ferie i det nordjyske kan man få det lige som man ønsker det. Det store udvalg af aktiviteter i Nordjylland betyder at man aldrig løber tør for noget at lave – det kan tværtimod blive svært at vælge ting fra!

Nordjylland var som skabt for en aktiv ferie - til vands, til lands og i luften. Hop op på jernhesten og cykl rundt i det smukke landskab på de mange nationale og regionale cykelruter. Brug en dag på at sejle rundt i kano på den hyggelige Uggerby Å sammen med din familie. Der findes mange forskellige ruter, der varierer i længde, så du kan selv vælge, hvor lang tid turen skal tage. Eller besøg Nordens Hawaii, Cold Hawaii, der ligger på kyststrækningen i Thy, og er et af Europas bedste surfspots. 

Der findes også gode muligheder for at lære Nordjyllands historie lidt bedre at kende. På Bunkermuseet Hanstholm, der er Nordens største befæstningsanlæg fra 2. verdenskrig, kan man opleve hvordan soldaterne boede under krigen, og flere af rummene har også interessante særudstillinger. Ellers kan man også besøge nogle af de mange herregårde og slotte, der også byder på et fascinerende indblik i historien. Mange af bygningerne rummer på gyserhistorier om de tidligere ejere, og nogle af gårdene og slottene menes faktisk at være hjemsøgte! Det gælder blandt andet Voergaard slot, hvor folk har set en hvid kvindeskikkelse komme svævende afsted før hun så forsvandt igen.

Aalborg Zoo, Nordsøen Oceanarium og Fårup Sommerland er selvfølgelig nogle sikre vindere, især blandt børnene, så at tilbringe en dag et af disse steder vil uden tvivl blive et hit!

Aktiviteter i Nordjylland

Oplevelser i Nordjylland – hele året rundt

Forår:

Lejer man et af NOVASOLs feriehuse i Danmark i påskeferien eller i en af de mange forlængede weekender i foråret kan man gå nogle fantastiske dage i møde. I Nordjylland er påsken lig med kunstudstillinger og ferniseringer, så er man kunstinteresseret kan det kun blive godt. Ellers er der ture ud i det grønne på programmet for at se naturen atter springe ud. Hver pinse bliver himlen malet i alle regnbuens farver, når drageentusiaster fra Sverige, Tyskland og Danmark mødes til Blokhus-Løkken Wind Festival – du er også velkommen til at tage din egen drage med.

Sommer:

Hen over sommeren bliver der afholdt en lang række fødevarefestivaler, hvis fokus er på de maritime delikatesser, der kan fanges i farvandene ud for Nordjylland, der er blandt andet Muslingefestival i Løgstør, Jomfruhummerfestival på Læsø og Skaldyrsfestival i Mors. Der bliver også arrangeret mange loppemarkeder og kræmmermarkeder. Sommer, sol og varmere grader betyder dage tilbragt på stranden – og dem har Nordjylland et helt hav af. Hvert år, bliver der, den sidste weekend i juni, afholdt et af Danmarks største vikingemarkeder på Lindholm Høje – her bliver sjov og historie forenet til en fantastisk dag i smukke omgivelser. Danmarks ældste musikfestival, Skagen Festival, løb for første gang af stablen i 1971, og det er stadig lige så stor en fornøjelse den dag i dag.

Aktiv ferie i Danmark

Efterår:

Med de koldere temperaturer følger også bladenes farveskift fra den friske grønne til de rødligere og varmere nuancer. Vælger du at leje et sommerhus i efterårsferien er der også mange aktiviteter i Nordjylland at give sig i kast med. Du kan tage på kølige ture i naturen for at samle svampe og skovbær – man kan komme på arrangerede svampeture gennem hele efteråret. Er vejret dårligt, kan man tage i biografen eller på museum, men hvis man ønsker lidt fart over feltet, kan man besøge Action House i Løkken, der har Danmarks 3. største gokartbane – her kan man også bowle og skyde med paintballs.

Vinter:

Holder du ferie i december kan du besøge et af de fantastiske julemarkeder i Nordjylland – markederne emmer af hygge og dufter af kanel og andre søde sager. Kom til Gammel-jul på Sæbygaard Slot, hvor du kan smage på julelækkerier, samt kigge på brugskunst og kunsthåndværker. De modige feriegæster kan vælge at hoppe i vandet til en omgang vinterbadning, mens de kuldskære af os, kan stå på stranden og holde håndklædet for dem. Ellers kan du også altid hygge foran pejsen i dit feriehus i Nordjylland sammen med familien.

Ferie i Danmark

Ferie på budget – gratis aktiviteter i Nordjylland

En ferie kan være en dyr fornøjelse, men med et sommerhus i Danmark fra NOVASOL behøver den ikke at være det. Nordjyllands natur er fuld af skove, klitter, bakker og moser, samt de fantastiske strande, og der findes ikke mange steder i Danmark, der har lige så utrolig natur; Mange af de gratis aktiviteter i Nordjylland, man kan give tage sig til, foregår i den enestående natur.

Tag på vandreture i nationalparken Thy, der er kendt som ”Danmarks sidste vildmark”. Her finder man noget af Danmarks smukkeste natur, og nationalparken er et spændende møde mellem natur og kulturhistorie. Naturfænomenet Råbjerg Mile, der er Danmarks største vandreklit, er en helt unik oplevelse ikke langt fra Skagen – her vil man være omgivet af sand så langt øjet rækker – det ekstra fascinerende ved Råbjerg Mile, er at den hvert år bevæger sig, så om nogle hundrede år, vil vejen til Skagen være dækket af sand. Børnene vil kunne boltre sig frit på Røverknolden, der er kåret som Nordens bedste naturlegeplads.

Selvfølgelig er det også gratis at tage en tur på stranden, så det eneste du skal tage stilling til er, hvilken strand du skal vælge. Der er stor forskel mellem strandene på østkysten og vestkysten. På vestkysten finder man det vilde Vesterhav med sine brusende bølger, og på østkysten er det en helt anden sag – her er strandene rolige og mere børnevenlige. Men hvis du ikke kan beslutte dig, kan du også tage til Grenen, Danmarks nordligste punkt, hvor øst og vest mødes helt ude på spidsen.

Har du eller dine børn en sød tand, så kan du på Bolcheriet i Løkken få en demonstration på bolchekogeri, ganske gratis – og taler rygterne sandt, kan man være heldig at få en lille smagsprøve.

I Bindslev findes der et af de få tilbageværende vandkræftsværker i Danmark, der stadig er i drift. Det gamle elværk ligger omgivet af smuk natur lige ved Uggerby Å, og her findes også en af Danmarks, ja måske Nordeuropas, smukkeste fisketrapper. Derudover ligger der også en legeplads, hvor dine børn kan fjolle rundt.

Ferie i Nordjylland

 

Se alle regioner

Se alle områder

Se alle vores temaer