Ferie i Burgas

Området syd for Burgas er et af Bulgariens mest kendte badesteder. Byer som Atopol, Tsarevo og Losenets ligger omkring 20-30 kilometer syd for Burgas, Sozopol ligger omkring 60 kilometer syd for Burgas. Her kan man finde en lang kyststrækning med en sandstrand som er 80 kilometer lang. Fra stranden knejser byens kulisser, hvor der findes forretninger og restauranter. Havets bund falder lidt ned og vandet er krystalklart og varmt. Vandsportselskere og vandhunde vil finde sig godt til rette her.

Ferie ved Sortehavet

Besøg byen Sozopol på ferien i Burgas 

Den gamle by Sozopol ligger på halvøen og man får det indtryk at tiden gik i stå her. Her, hvor bulgarske kunstnere mødes kan man observere en verden hvor fortid og nutid krydser hinanden. Byen Sozopol ligger ved Sortehavet og byder på mange monumenter. Det arkæologiske museum har en rig kollektion af gamle sten-, bly- og jernankre. Der findes også lertøjsporcelæn, amforer, mønter og meget andet. Her findes også en kopi af Anaximanders gravsten. Man kan se originalen i Sofia.

Byen byder på mange små gader med brosten. Næsten alle huse blev bygget i renæssancen og mange af husene er i dag kulturmonumenter. Første sal er altid bygget i sten men der findes også højere sale som er bygget af træ, ofte med karnap. På anden sal findes ofte lejligheder. Hele byen er beskyttet af loven om beskyttelse af historiske monumenter.

Ferie i Burgas

Sinemorez - ferie i ro og fred

Sinemorez er en lille landsby, som ligger syd for floden Velekas munding. Landsbyen blev grundlagt i det VII århundrede f.kr. og var en græsk bosættelse. Nu har landsbyen dens oprindelig natur. Man kan her finde tætte, uberørte skove og talrige dyrearter. Drømmer I om en sommerferie i Bulgarien, langt fra byen, vil I finde dette sted helt perfekt.