search

Feriehuse i Burgas

Burgas er den andenstørste by ved Sortehavets bulgarske kyst. Området var tidligere bosat af trakiske stammer. I middelalderen var der bygget en lille borg som kaldtes Pirgos. I 1600 tallet var byen så populær som i dag og kaldtes Achelo-Burgas. Fundamenter til porten blev lagt i 1903. Burgas er et vigtigt handels-, industrielt- og kulturelt centrum i Bulgarien. Gennem tidernes forandringer prøvede byen at finde dens nye ansigt. Turister kan her finde mange attraktioner som museer, kirker, en grøn havpark og en stor havn. Byen har en lille smuk banegård som ligger tæt på busstationen. Herfra fører Aleksandrovskavej til byens centrum. I centrum findes der mange monumenter og andre kulturinstitutioner. Stranden har sort sand. På grund af den lave bred blev der skabt 3 andre søer: Burgasko, Atanasovsko og Mandrensko.

Ferie i Burgas

Oplevelser i byerne omkring Burgas

Den gamle by Sozopol ligger på halvøen og man får det indtryk at tiden gik i stå her. Her, hvor bulgarske kunstnere mødes kan man observere en verden hvor fortid og nutid krydser hinanden. Byen Sozopol ligger ved Sortehavet og byder på mange monumenter. Det arkæologiske museum har en rig kollektion af gamle sten-, bly- og jernankre. Der findes også lertøjsporcelæn, amforer, mønter og meget andet. Her findes også en kopi af Anaximanders gravsten. Man kan se originalen i Sofia.

Byen byder på mange små gader med brosten. Næsten alle huse blev bygget i renæssancen og mange af husene er i dag kulturmonumenter. Første sal er altid bygget i sten men der findes også højere sale som er bygget af træ, ofte med karnap. På anden sal findes ofte lejligheder. Hele byen er beskyttet af loven om beskyttelse af historiske monumenter.

Sinemorez er en lille landsby, som ligger syd for floden Velekas munding. Landsbyen blev grundlagt i det VII århundrede f.kr. og var en græsk bosættelse. Nu har landsbyen dens oprindelig natur. Man kan her finde tætte, uberørte skove og talrige dyrearter. Drømmer I om en sommerferie i Bulgarien langt fra byen, vil I finde dette sted helt perfekt.

Ferie i Bulgarien

Feriedage i og på havet omkring Burgas 

Kun 1,5 km fra kysten ligger St. Anastasia ø - en ø med en fascinerende historie. I dag, er der udover et kloster med en tilhørende kirke, også et fyrtårn, restauranter, et museum og en lille kaj. Om sommeren sejler der en båd mellem øen og Burgas flere gange om dagen, så holder man sin ferie i Bulgarien i højsæsonen, er det oplagt at besøge denne lille, men spændende ø.

En ting man ikke kan undgå at opleve i Burgas, er byens skønne strande, og især molen, der strækker sig næsten 300 m ud i Sortehavet, er en favorit blandt både turister og de lokale.

Tilbuddene byder på et bredt udvalg af aktiviteter som teater, kabaret, variete, gamle barer og først og fremmest moderne diskoteker som f.eks. Open-Air-Trend, som er blevet en uovervindelig attraktion. Her findes fremragende muligheder for at danse til den lyse morgen på de mange natklubber. Burgas har også et bredt udvalg af restauranter, der blandt andet serverer lækker mad fra det bulgariske køkken. Bulgarien er et billigt land at rejse i, så selv de dyre restauranter er billige i forhold til danske standarder

Familieferie i Bulgarien

Ferie med frihed 

En af de gode ting ved at vælge en feriebolig til jeres ferie er, at I får mulighed for at planlægge ferien som I godt kan lide det. Der er ikke noget som er bestemt på forhånd, ingen faste udflugter eller spisetider. I kan selv bestemme om dagene skal bruge på udflugter rundt i området, på ren afslapning ved vandet eller poolen eller om I vil cykle en tur ud i det blå. Får I lyst til en sen middag eller morgenmad i solen med nattøjet på, så gør I bare det. Feriehusudlejning er for jer, som godt kan lide plads til spontane indfald og muligheden for at være helt jer selv.