Ferie i Belgien

Belgien (den franske betegnelse er Belgique), officielt Kongeriget Belgien ligger mod vest ud til Atlanterhavet, mod nord op til Holland, mod øst til Tyskland og Luxembourg og mod syd til Frankrig. Ferie i Belgien er ferie i hjertet af Europa med skønne regioner som Flandern og Vallonien inkl. de berømte belgiske Ardenner.

Ferie Belgien

Varieret natur i Belgien nær jeres feriehus

Flandern og Vallonien har forskellige udtryk bl.a. med hensyn til naturen. De kan groft sagt inddeles i to områder, som strækker sig i sydøstlig retning. De lavere dele af Belgien, op til en højde på 200 meter, er placeret i Flandern og de kuperede landskaber i Belgien fra 200 til 500 meter over havets overflade, findes primært i Vallonien. Den smukke natur giver oplevelser for krop og sjæl. Her kan hele familien rigtig lade op i skønne omgivelser udenfor og i hjemlige rammer i feriehuset.

Sandstrand og badeferie i Flandern

Det lavlandede Belgien er placeret i den vestlige del ud mod kysten. Man kan undertiden gå fra feriehuset direkte til havet! Den brede sandstrand med klitter strækker sig over en afstand på 65 km mellem den nordlige Holland og Frankrig i syd. Baglandet er kendetegnet ved en flad og meget frugtbar jord, der er blevet drænet, og beskyttet mod tidevandets bevægelser gennem de mange sluser. Der er det let skrånende flamske lavland mellem de vestlige inddæmmede marskområder i Flandern og flodbrederne ved Lys og Schelde. I øst i Kempen er landskab kendetegnet ved fyrretræsskove, marker, enge og kornmarker. Brabant-området er stærkt urbaniseret med Bruxelles som fyrtårn og det omkringliggende område kendetegnet af den tidligere udvinding af kul. Den samme type af natur, som i Kempen findes i områderne vest for Henegouwen og i den østlige del af Haspengouw.

Ophold Belgien

Aktiv i Valloniens bakkelandskab

Belgiens højland starter ved 200 meter, er tyndt befolket og har mange skove. Mod syd er det Sambre, Meuse og Condroz Plateau. Dette område i Vallonien er kendt som en stor turistattraktion med dalene Meuse og Ourthe samt mange monumenter. I den sydlige del af Condroz ligger områderne Fagne og Famenne, som er kendt for deres grotter. Ardennerne ligger længere sydpå. En feriebolig i Ardennerne har hjemme midt i et storslået landskab. I dette område er der tætte birke- og nåletræsskove. Plateauer afløses af dybe dale. På grund af den sure jord trives gran på dette område meget godt, og her findes også det højeste punkt i Belgien, Signal of Botrange, med en højde på 694 meter. Den belgiske del af Lorraine er placeret i det nederste hjørne af Belgien og har et mildere klima end resten af landet, primært forårsaget af de stejle skråninger, som også lægger jord til attraktive vinmarker

Lej en feriebolig i spændende Belgien

Kom selv og oplev det hele fra en spændende feriebolig i Belgien - Belgien har mere at byde på end mange tror! NOVASOL Feriehusudlejning har ligeledes et bredt udvalg af ferieboliger i Belgien. I kan leje flotte bondehuse, som er renoveret og fremstår moderne med de oprindelige detaljer. Der er også mange nye sommerhuse i Belgien, hvor der er egen udendørs eller indendørs pool samt mange gode ferielejligheder både på landet og i byerne. For jer som holder ferie med hund, er der også mange gode ferieboliger i Belgien, hvor I meget gerne må tage jeres hund med som feriegæst. Så kan hele familien tage på nye eventyr sammen - for vores hunde fortjener også at komme på ferie. Mulighederne er altså mange i Belgien og vi g´hjælper gerne med, at finde den feriebolig som passer jer bedst og hvor I kan få den ferie I drømmer om. 

Lej feriehus belgien