search

Feriehuse i Vlore

Smid fordommene i vandet og undersøg de mange oplevelser der venter ved at leje feriehus i Albanien. I kunne f.eks. tage et kig på feriehusene i Vlora. Ved at leje et feriehus i Albanien befinder I jer midt i et lækkert tempereret klima, med en gennemsnitstemperatur på omkring 30 grader i sommerhusmånederne. I den skønne havneby Vlore har I mulighed for at holde badeferie og storbyferie på én og samme tid. Med havn ud til Adriaterhavet har I både adgang til by, havn og skønne sand – og stenstrande. Havnebyen Vlora er den næst største havneby i Albanien, og det kan bestemt mærkes, når man ankommer til byen. Vlores samlingspunkt er den smukke havn, hvor veje fra både den nordlige, sydlige og østlige del af landet mødes. Fra havnen kan Vloras besøgende gå på shopping, tage på stranden, spise en frokost eller hoppe på færgen til Italiens østvendte havnebyer. Med et feriehus i Vlore er der noget at lave for hele familien. 

Ferie i Vlora - Albanien

Lej en ferielejlighed i Vlore – et perfekt sted at holde ferie med hele familien

Beskyttet af bjergkæden Karaburun og øen Sazan ligger den skønne by Vlores, som imponerer sine besøgende gang på gang. Byen er porten til den eftertragtede Albanske Riviera, som ligger omkring halvandens times kørsel syd på. Brug den første feriedag i den albanske ferieby på, at gå ad den brede boulevard med palmetræer på hver side. På gåturen kan I nyde det smukke bjerglandskab mod øst. På denne gade finder I også diverse forretninger og restauranter, så skal sommergarderoben fornyes, er denne gade et godt sted at starte. Pak jeres strandtaske med badetøj og afprøv en af strandene ud til Adriaterhavet. Helt særligt er Vlora Bugten, der er den dybeste, længste og den mest smukke strand på den albanske kyst. Den 19 kilometer lang strand imponerer med både børnevenlige sandstrande og stenstrande til jer, som elsker krystalklart blåt vand. Den smukke bys fortid har ikke altid været en dans på røde roser, Albanien har været overtaget og styret af diverse magter i Europa. Dette har sat et betydeligt præg på den albanske kultur og arkitektur, som stadig ses, når I besøger byen i dag. 

Strand Vlora

Udforsk den albanske natur omkring jeres feriehus i Vlore

Snør vandreskoene og begiv jer ud i den albanske natur. Her vil I blive mødt af en storslået natur, hvor grønne træer, klipper og et klart Adriaterhav danner ramme om en naturoplevelse, af de helt store. Drag nordpå fra jeres feriehus i Vlora til byen Zvërnec. Følg vejen igennem det grønne lidt bakkede landskab ud til vandet. Her vil I komme til en gangbro, som vil lede jer til øen Zvërnec, som ligger i Narta Lagunen. Øen er dækket af fyrtræer og er en stor turist attraktion, da den huser det bevarede byzantinske Zvërnec-kloster fra det 13. århundrede. Efter et besøg på øen Zvërnec så tag jer tid til at gå på opdagelse i Narta lagunens natur, som har en helt unik flora og fauna, som I ikke ser mange andre steder i Europa. Lagunen er specielt kendt for deres biodiversitet og produktion af salt og vin. På jeres udflugter i naturen kan det varmt anbefales, at pakke en taske med badetøj hjemme, da I aldrig ved, hvornår I kommer forbi en helt vidunderlig albansk strand.
På jeres ferie i Vlore er det et must at besøg Vlores smukkeste udsigtspost, Kuzum Baba, der tilmed også er Vlore højeste punkt. På den naturligt fremstillede terrasse har I udsigt over hele Vlora by samt det omkringliggende landskab heriblandt Vlora Bugten. Stedet er opkaldt efter den spirituelle leder af Bektashi, Quzum Baba, som eftersigende skulle være begravet på stedet.

Ferielejlighed Vlora

Lej et feriehus i Albaniens første selvstændige by - Vlore

Historieentusiast eller ej, på jeres ferie i Vlore, kan I ikke komme udenom de mange monumentale bygninger og de gamle ruiner af slotte. Vlores meget populære bygning er Muradie Moskéen, et albansk kultur monument bygget i 1537 under det tyrkiske styre. Moskeen er særlig unik, da det er den samme arkitekt som har konstrueret den storslående moské i Istanbul. Hop på cyklen og begiv jer 380 meter over havets overflade til Kanina Slot, som er placeret på siden af Shushica bjerget. Det siges, at slottet skulle have været bygget på skift af hele fem nationer - illyrerne, Romerne, Venetianerne, byzantinerne og osmannerne.
Vlore var den første by i Albanien, som opnåede selvstændighed, hvilket har sat et historiskpræg på byen. Brug derfor en af jeres feriedage på Selvstændighedsmuset ”Muzeu Kombëtar i Pavarësisë”, som giver et godt billede af albanernes hårde kamp for frihed og selvstændighed, som blev endeligt i 1912. På jeres byvandring vil det være oplagt at slå et smut forbi mindesmærket for selvstændigheden, som forestiller lederen af den Albanske Nationale Bevægelse og grunderlægger af et Uafhængigt Albanien, Ismail Qemali.
Når I lejer et feriehus i Albanien, vil landets historie fylde gadebilledet i mange af landets byer og er en af de ting som gør landet så interessant at besøg.

Feriehuse i Albanien med All-inclusive 

Både feriehusene og ferielejlighederne som udlejes via NOVASOL Feriehusudlejning, er tilkoblet vores All-inclusive koncept. Det vil sige, at følgende er inkluderet i lejeprisen for ferieboligen. 

  • Elektricitet
  • Vand og varme
  • Rengøring efter afrejse
  • Sengetøj
  • Håndklæder (Dog ikke store håndklæder til pool eller strandbesøg)
  • Evt. turistskat i det pågældende land

Det er endnu en god grund til, at overveje det endnu lidt ukendte ferieland, til jeres næste ferie.