search

Feriehuse ved Tirana

Har I overvejet en ferie i Albanien? Landet er fortsat en mindre kendt rejsedestination, men her er mange gode oplevelser, for jer, som godt vil opleve det lidt mere ukendte Europa. Den første ferie i Albanien kunne I holde i området omkring hovedstaden.   

Tirana er Albaniens hovedstad, en by der ofte bliver glemt, når vi skal vælge hvilken uuropæisk hovedstad, vi har lyst til at holde storbyferie i. Men snyd ikke jer selv for denne oplevelse. NOVASOL udlejer ferielboliger tæt på Tirana .Det er ikke nogen hemmelighed, at Albanien gerne vil ligge den kommunistiske fortid bag sig, men deres fortid er ikke desto mindre, det der gør byen til en interessant europæisk rejsedestination. Selvom landet er kendt af Nordeuropæerne som et af Europas fattigste lande, vil I hurtigt fornemme den stadig stigende globalisering i den albanske hovedstad, som især ses ved stort antal Mercedes og en mere vesteuropæisk påklædning.

Ferie i Albanien

Oplev Tirana på én dag – Her er Tiranas ”must see”

Er I taget et smut til Tirana på jeres ferie til Albaninen, kan det varmt anbefales at starte på den store plads Sheshi Skenderbej, som ligger i hjertet af Tirana. I midten af den store plads står en statue af den albanske helt Skanderbeg, som pladsen også er opkaldt efter. Drejer I hovedet til venstre, vil I stå for foden af Tiranas ældste moske Et`hem Bey. Her skal I tage skoene af, inden I går ind i de monumentale rum, som er dekoreret med den smukkeste arkitektur og kønne udsmykninger. Ved siden af moskeen ligger et klokketårn fra 1820, hvorfra I har udsigt udover Sheshi Skenderbej pladsen.


Det er sjældent, at så mange interessante seværdigheder ligger så tæt på hinanden. 
Skal I have stillet det indre shoppegen, så følg den nyrenoverede gågade Rruga Murat Toptani med skønne restauranter og caféer på hver sin side. For enden af gaden ligger det store shoppingcenter Toptani Shopping Center og den albanske Parlamentsbygning. Efter lidt shopping kan det varmt anbefales, at følge gaden ned til floden, hvor I vil finde den bevarede lille gangbro Ura e Tabakëve fra 1800-tallet, som ligger gemt bag restauranter og bygninger.

Skanderberg pladsen Tirana

Den albanske historie

Historieinteresseret eller ej, når I lejer en feriebolig ved Tirana, vil I ikke fortryde, et besøge på det historiske museum Bunk Art, der åbnede i 2014. Museet er bygget ind i Albaniens tidligere diktators Enver Hoxha beskyttelsesrum. Bunkeren har 5 etager med 106 rum, som i dag er bygget om til et historisk kunstmuseum. Museet indeholder viden om Albaniens kommunistiske militær og livet under dette regime. Hvis I synes dette er interessant, så fortsæt jeres museumsbesøg i Bunk’Art 2, som har rekonstrueret det albanske indenrigsministeriums historie fra 1912 til 1991 og afslører hemmelighederne bag det daværende politiske politi, Sigurimi. Efter en dag i historiens navn, så bevæg jer hjem til feriehuset og få fyldt depoterne op.
Kan I ikke slippe det albanske kommunistiske styre, så besøg Nationalgalleriet Galeria Kombëtare e Arteve, der siges at være en af de mest populære attraktioner i Tirana. Galleriets mest eftertragtede udstilling er den albanske socialrealisme, der skildrer det fattige albanske samfund under det kommunistiske regime, herudover har galleriet også skiftende udstillinger. Galleriet er klart et besøg værd. Når I alligevel bevæger jer i nærheden af Sheshi Skenderbej, så slå et smut forbi Tirana Ortodokse Katedral. En besynderlig bygning, som er svær at beskrive med ord, men som er en interessant og storslående bygning, som kan anbefales at besøge.

Udsigt over Tirana

Tid til en pause

En hver ferieby har et hyggeligt marked med friske råvarer, og det er hvad I finder på Tiranas største marked Pazari i Ri, der ligger lige ved den store rundkørsel øst for Sheshi Skenderbej. Her sælges de albanske specialiteter og frisk frugt og grønt, kød, ost, oliven og meget mere. Køber I lidt lækkert som eftermiddagssnack, så er der ikke noget så hyggeligt, som en tur i byens store park, Parku i Madh, hvor hovedstadens beboere tager hen for, at få et pusterum fra storbyens stres og jag. Gå en tur i parken og sæt jer på en af bænkene med jeres delikatesser og observer fiskerne ved søen eller de friske løbere, der har vovet sig ud på en løbetur.

Ferie i Albanien

"All-inclusive" koncept i Albanien

De ferieboliger som NOVASOL Feriehusudlejning står for i Albanien, bliver udlejet med vores ”All Inclusive” koncept, som betyder at følgende er inkluderet i lejeprisen: 

  • Elektricitet
  • Vand og varme
  • Rengøring efter afrejse
  • Sengetøj
  • Håndklæder (Dog ikke store håndklæder til pool eller strandbesøg)
  • Evt. turistskat i det pågældende land

Det vil sige at de ovenstående elementer ikke koster mere end den leje som opkræves, medmindre andet er angivet på huspresentationen. I Albanien får alle vores gæster ligeledes glæde af vores tryghedspakke, der også følger med oveni prisen. Denne omfatter en afbestillingsforsikring og vores "Best price garanti". Tryghedspakken medfølger ved leje af alle vores feriehuse og lejligheder i Danmark såvel som resten af Europa. I kan læse meget mere om NOVASOLs All Inclusive tilbud her.