search

Ferieboliger i Albanien

Albanien ligger i kernen af Middelhavet ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, og er hurtigt ved at blive et mere populært feriemål. Her kan I nyde den uspolerede natur, kulturelle skatte, plads og fantastiske badestrande - altsammen præget af en rolig og afslappende atmosfære. Takket være det dejlige, varme klima, er Albanien et ideelt feriemål til afslappende feriedage i solen. Udover det albanske kystlandskab består landet af et hovedsageligt bjergrigt interiør med smukke søer og en skøn natur. Landet har to større byer - Hovedstaden Tirana og den tidligere hovedstad Durres - som begge bestemt er et besøg værd på jeres ferie. Albanien er et skønt feriemål om I rejser som et par, med børnene eller på den helt store familieudflugt. Lej et feriehus eller en ferielejlighed og udforsk landets facetter og alt det sjove der følger med sommerhusudlejning.

Ferie i et feriehus i Albanien

 

De mest populære ferieområder i Albanien

Den albanske riviera er et yndet feriemål i Albanien. Det er den del af kysten, der ligger mellem de berømte feriedestinationer Vlorë pg Sarandë. I regionen finder I også en række andre idylliske badebyer såsom Himarë, Qeparo, Palase Dhermi. Den albanske riviera er karakteriseret ved turkisblåt hav, hvide sandstrande og stejle klipper. Fra et feriehus i den albanske riviera, kan I nemt leje en bil og bruge en dag eller to på at udforske mere af landet, hvis I er eventyrlystne. De to største byer, Durrës og Tirana, er også populære feriemål. Durrës ligger ved havet og Tirana befinder sig i baglandet bagved. Begge byer byder på kulturelle og historiske oplevelser med hyggelige gågader og rige shopping- og cafémiljøer. Uanset hvor I lejer et feriehus i Albanien venter der masser af sjove oplevelser for hele familien.

Ferielejlighed Albanien

Albaniens naturskønhed

I vil blive overraskede over Albaniens skønhed og mangfoldighed når I besøger. Her er alt fra sneklædte bjergtoppe til hvide sandstrande med over 15 nationalparker indimellem. Størstedelen af landet er dækket af bjerge, som adskilles af et bælte af lavland, før man rammer kystens hvide sandstrande og klippeformationer. Kysten er over 400 km langt og er domineret af hvidt sand og turkisblåt vand afbrudt af laguner flere steder. Her er tre særligt store søer, Shkodrasøen, Ohridsøen og Prespasøen, som befinder sig på grænsen til nabolandene, hvor det er oplagt at prøve de mange vandakvtiviter og de gode rammer for lystfiskeri. Klimaet i Albanien er tørt og varmt om sommeren, hvorfor det er en ideel destination for en badeferie. Vintrene er milde med en del regn. Oplev Albaniens naturskønhed fra et feriehus næste gang I skal på ferie.

Durrës' Historie

Durres, tidligere Durraza, er en gammel by, grundlagt i 627 f.Kr. som ifølge sagnet blev grundlagt af en illyrisk konge. I 1627 f.Kr. invaderede grækere fra Korfu og Korinth området og kaldte det Dyrrachium. I det 4. århundrede f.Kr. udviklede Durres sig til en uafhængig og selvstændig by. I 229 f.Kr. blev den overtaget af Rom. Igennem det 1. til 3. århundrede e.Kr. blev Durres handelscentrum og en betydningsfuld havneby på den østlige del af Adriaterhavets kyst. I løbet af det 4. århundrede e.Kr. kollapsede økonomien og et jordskælv ødelagde byen, som derved faldt tilbage og kun blev en lille handelsby. I dag er Durres en af de største byer og havne i Albanien. Den har en befolkning på 100.000 indbyggere, men denne population fordobles i sommertiden, hvor byen foretrækkes af familier på badeferie. Adriaterhavet er perfekt til familieferie, fordi vandet er varmt og havet er lavvandet. De bredde sandstrande, giver mulighed for mange turister.

Ferie i Albanien

Seværdigheder og Aktiviteter i Albanien

Overalt i Albanien er der noget at give sig til. I byerne vil I finde restauranter, barer og andre underholdningsmuligheder. Nogle attraktioner der absolut skal ses på jeres ferie i feriehus eller ferielejlighed:

 • Skanderbeg Square i Tirana: Et imponerende torv i Tirana. I midten af pladsen står en statue af helten Skanderbeg, som pladsen er opkaldt efter. Et must-see på tur igennem Tirana.
 • Butrint Nationalpark: Kernen af nationalparken er den arkæologiske by Butrint med vigtige levn og ruiner af græsk arkitektur, som er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan man få en rundtur med guide, hvis man vil helt ind i området smukke historie.
 • Ohridsøen: Denne mægtige sø adskiller Albanien fra Makedonien og er meget populær blandt lystfiskere. Søen ligger 700 m over havet og er omgivet af bjerge, hvorfor det også er en tur værd selv for eventyrlystne gæster.
 • Amfiteateret: Det er et af de største og mest udsøgte monumenter, der har overlevet fra den antikke by. Det er den største på Balkan-halvøen, bygget i det 2. århundrede e.Kr., med en kapacitet på omkring 20.000 tilskuere. Det blev forladt i middelalderen. I det 10. århundrede blev et kapel, gallerier og en kirkegård bygget på området. Amfiteateret blev udgravet ved en tilfældighed i 1966, da en borger gravede i sin have. På grund af det jordskælv, der rystede byen, er kun 1/3 af den antikke by idag blevet udgravet.
 • Det arkæologiske museum: Det Arkæologiske Museum ligger tæt ved havet og er rigt på genstande fra udgravninger i Durrës. Det giver et overblik over det antikke Dyrrachium. Durrës' undergrund er blevet erklæret til et kulturelt monument, og nye konstruktioner er her kun tilladt med godkendelse fra Institut for kulturelle mindesmærker.

I dag tilbyder Durres en bred vifte af overnatningsmuligheder og aktivt kulturliv. Om sommeren er byen meget levende med mange mennesker, der besøger den, ikke kun til fritids-ferie, men også til kulturelle og historiske ture.

Badeferie Albanien

Luksus feriehuse med pool

NOVASOL har et stort udvalg af feriehuse og ferielejligheder i Albanien med god beliggenhed og mulighed for alle tænkelige faciliteter. Når I lejer et feriehus i Albanien, kan I leje meget enkle sommerhuse, der er budgetvenlige. NOVASOL har dog også et enormt udvalg af store og mondæne sommerhuse i Albanien, hvor der ikke er sparet på noget. Lej f.eks. et feriehus med pool, panoramaudsigt over bjergene, havudsigt eller en lækker terrasse, hvorfra i kan opleve solnedgangen med et glas vin i hånden. Mange af vores gæster ønsker at tage deres hund med i sommerhus. Dette er ofte gældende for de som selv kører på ferie. Mange af vores feriehuse i Albanien giver jer faktisk mulighed for, at tage på ferie med hund. Hvis dette er noget i ønsker, kan i søge efter husdyrvenlige ferieboliger når i kigger vores udvalg igennem. Uanset hvad der gør jeres ferie perfekt, kan i finde det i Albanien. Book jeres ferie i dag og begynd at glæde jer til de mange fantastiske oplevelser der venter.

Albanien - All Inclusive ferieboliger

Et overvejende antal af vores sommerhuse i Albanien bliver udlejet med vores ”All Inclusive” aftale. Denne aftale er den samme om man lejer en lejlighed eller et hus. I vores All inclusive aftale indgår der:

Feriehuse med all inclusive

 • Elektricitet
 • Vand og varme
 • Rengøring efter afrejse
 • Sengetøj
 • Håndklæder (Dog ikke store håndklæder til pool eller strandbesøg)
 • Evt. turistskat i det pågældende land

Det vil sige at de ovenstående elementer ikke koster mere end den leje som opkræves, medmindre andet er angivet på huspresentationen. I Albanien får alle vores gæster ligeledes glæde af vores tryghedspakke, der også følger med oveni prisen. Denne omfatter en afbestillingsforsikring og vores Best price garanti. Tryghedspakken medfølger ved leje af alle vores feriehuse og lejligheder i Danmark såvel som resten af Europa. I kan læse meget mere om NOVASOLs All Inclusive tilbud her.

Feriehus Albanien

God ferieservice med NOVASOL

Når I lejer et sommerhus i Albanien, får I stadig den fulde NOVASOL service med i bagagen. Modsat i Danmark, hvor I typisk henter nøglen til sommerhuset på et lokalkontor, hvor medarbejderne også kan hjælpe med svar på diverse spørgsmål, så starter ferien i udlandet oftest direkte ved ferieboligen. Her tager husets ejer eller en kontaktperson imod jer og byder velkommen. De kan også være behjælpelige med svar på diverse spørgsmål. Skulle I, i løbet af ferien, få behov for at kontakte NOVASOL, så er vores kundeservice kun et opkald eller en mail væk.