Hvor vil danskerne holde ferie i 2023

Udbuddet af spændende feriedestinationer er stort, hvilket heldigvis åbner op for alle slags ferieophold. Der vælges feriedestinationer ud fra mange forskellige parametre, alt efter behov og ønsker. Ser vi på den foreløbige prognose for danskerne valg af feriedestinationer til 2023, bydes der på glædelige gensyn med 5 skønne lande. Vi søger både mod de kendte feriedestinationer i Skandinavien, samt klassiske og solrige feriedestinationer i Sydeuropa.

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Top feriedestination nr. 1: Danmark 

På en klar førsteplads finder vi – ikke overraskende – Danmark. Vi elsker at leje sommerhus i Danmark, og for mange er en ferie i Danmark synonym med et ophold i sommerhus. I de danske sommerhuse finder vi nemlig ro og plads til at være sammen med familie og venner og bare nyde at have ferie. Vi søger især mod de dejlige danske kyster, hvor vi kan nyde nærheden til havet og ikke mindst de mange rigtig gode strande, som vi bruger året rundt.

For mange er en ferie i sommerhus også lig med masser af minder fra barndommen, nostalgi og nærvær. Sommerhusferie giver os nemlig friheden til selv at styre vores ferie. Her er ingen faste spisetider eller allerede fastlagte udflugter. Her er til gengæld frie hænder til selv at planlægge feriedagene; hvor længe I vil sove, om morgenmanden skal spises i pyjamas på terrassen og om aftensmaden skal bestå af friske jordbær og is. Det er ferie med frihed, helt nede i gear.

Det store udvalg af rigtig gode attraktioner og seværdigheder gør det samtidig rigtig nemt at få en masse gode oplevelser med hjem fra ferien i Danmark. I Danmark er vi tæt på hjemmet, men vi føler alligevel, at vi er langt væk fra hverdagen, når vi lander i sommerhuset.

Vil du holde ferie i Danmark? Find sommerhuset i Danmark her 

Sommerhus i Danmark

Top feriedestination nr. 2: Sverige 

På andenpladsen finder vi endnu et land, som i mange år har været en del af vores top 5, når det gælder leje af feriehuse; vores naboland Sverige. De charmerende rød/hvide træhuse, de blanke søer, den fine skærgård, de smukke skove, og de mange gennemførte familieattraktioner er noget af det som gør, at Sverige altid hitter. Fordomme om invasioner af myg og ”forbudslandet” Sverige er vi ovre, og vi lejer gerne en svensk feriebolig for især at nyde den smukke natur. Naturen kan bruges både aktivt og til afstresning, med fiskestangen i hånden eller glidende stille rundt på søerne i kano, samt til forfriskende svømmeture. 

De svenske øer er også kommet i søgelyset de sidste par år. Særligt øerne Gotland og Öland er blevet populære, uden tvivl hjulpet godt på vej af de mange svenske krimier, som b.la. udspiller sig på Gotland. Krimier som mange danskere både har læst og set i TV. På øerne er der en helt særlig stemning samt et skønt klima som gør, at også mange svenskere vælger at holde deres ferie netop her.

Sverige er også leveringsdygtig i rigtig gode familieattraktioner, hvor der skabes ferieminder, som vil holde længe. Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby og den western-inspirerede forlystelsespark High Chaparral er blandt top-attraktionerne. De mange dyreparker og især elgparkerne er også et godt valg, når hele familien skal have gode oplevelser med hjem fra ferien i Sverige.

Vil du holde ferie i Sverige? Se alle ferieboligerne i Sverige her.  

Ferieboliger i Sverige

Top feriedestination nr. 3: Spanien 

Spanien er stadig blandt danskernes helt klare favoritter, når der skal holdes ferie under sydlige himmelstrøg. Og Spanien er også bare et lækkert rejseland, uanset om man higer efter den rendyrkede solferie, den kulturelle ferie eller kombinationen af de to. Endeløse strande, smukke byer og et utal af spændende attraktioner og i tillæg til dette; 3000+ solskinstimer om året – hvad mere kan man drømme om?

Danskerne søger ofte mod de spanske kystområder, hvor også efterspørgslen på ferieboliger i Spanien er størst. Her dyrker vi det gode liv ved de smukke kyster, som byder på den ene lækre sandstrand efter den anden. De mange byer langs kysten kan også tilbyde lidt af hver; lange strandpromenader med et livligt restaurantliv, hyggelige gader med både lokale og internationale butikker, underholdning med musik og sang, samt plads til en tidlig løbetur langs vandet.

Søger man lidt ind i landet, er der ofte en anden stemning i de spanske byer. Her er tempoet typisk lidt lavere og atmosfæren lidt mere autentisk. Mange danskere har fået øje på kvaliteterne ved f.eks. at vælge en feriebolig i en mindre spansk landsby. Her opholder man sig side om side med de lokale. Her kan man forsyne sig med lokale lækkerier på byens marked, som nydes i ro og mag på terrassen med udsigt til det spanske land.

De spanske øer er et helt kapitel for sig. Men der er ingen tvivl om, at Mallorca endnu en gang står højt på vores ønskeliste, når vi gerne vil holde ferie i Spanien.

Vil du holde ferie i Spanien?: Se alle ferieboligerne i Spanien her.

Ferieboliger i Spanien

Top feriedestination nr. 4: Italien  

På en fjerdeplads finder vi et sydeuropæisk land, som mange danskere elsker at besøge – ofte igen og igen. Vi skal en tur til Italien. Det langstrakte, støvleformede land står altid højt på danskernes favoritliste, når især sommerferien skal bestilles. Vi elsker maden, klimaet, den gode vin, de smukke landskaber, de charmerende byer, og de dejlige strande. Den italienske livsstil og den mangfoldige kultur er også vigtige parametre for Italiens popularitet.

I mange år var det Gardasøen vi alle valfartede til – og det er bestemt også et vidunderligt område i Italien, som stadig er populært. Men vi ser også, at danskerne har fået mod på at bevæge sig rundt i andre dele af Italien. De store områder som Toscana, Amalfi-kysten, og området langs Adriaterhavet er ofte der, vi vælger at leje en feriebolig, men ikke nødvendigvis i de mest kendte byer. Vi vælger i større grad at leje et feriehus i de små landsbyer, samt de mere afsidesliggende ferieboliger, hvor vi kan opleve det mere autentiske Italien. De mindre byers charme og autentisitet er kommet højt på listen over ønsker til en ferie i Italien. Vi nyder de rolige feriedage, hvor vi kan slentre rundt i de små gader og tage en pause på torvet, hvor vi kan opleve det almindelige hverdagsliv.

De større byer, både inde i landet og langs kysten, besøger vi stadig, især for at opleve de mange kulturelle og historiske seværdigheder, som Italien er så rig på. Pisa, Rom, Venedig, Milano og Napoli er blandt de byer, som flest feriegæster besøger, for her er der nogle af de mest spændende seværdigheder, heriblandt flere UNESCO seværdigheder. 

Vil du holde ferie i Italien?: Se alle ferieboligerne i Italien her

Ferieboliger i Italien

Top feriedestination nr. 5: Kroatien

På en femteplads finder vi et land, som kun er blevet mere og mere populært de sidste par år. Det er Kroatien, som bestemt har alle de kvaliteter, som mange søger til et ferieophold i Sydeuropa. Udbuddet af ferieboliger er enormt og kvaliteten er helt i top. Særligt udvalget af feriehuse med egen pool i Kroatien er stort og et kæmpe hit.

Den lange kyst og den smukke natur med spektakulære nationalparker som Plitvice Nationalpark er garant for dejlige oplevelser. Historiske byer, samt de flere tusinde øer byder alle på gode attraktioner og seværdigheder. Kroatien er også stadig et relativt billigt rejseland. Her spiser man virkelig godt for få penge, og den offentlige transport er både nem og billig, hvis ikke I har egen bil med. Isen koster næsten heller ingenting, og den smager helt fantastisk. Heldagsudflugter til f.eks. Plitvice Nationalpark eller Kornati-øerne er også billige og kan arrangeres på forskellige måder, som passer jer bedst. 

Den kroatiske gæstfrihed og hjælpsomhed er også med til at gøre Kroatien til et skønt rejsemål. Kroaterne deler gerne deres land med de mange feriegæster og deler samtidig gerne ud af deres egne fortællinger og gode tips til oplevelser og spisesteder. 

De fleste vælger at leje en feriebolig nær kysten for også at kunne nyde det azurblå hav. Det er også langs kysten, I finder smukke, historiske byer som Zadar, Split og Dubrovnik. Men også inde i landet er der smukt og masser at opleve. Hovedstaden Zagreb er ved at blive en af de hotte storbyer i Europa. Byen er en fin blanding af nyt og gammelt med masser af historie og sjæl. En kør-selv ferie til Kroatien kan nemt kombineres med en længere ferie ved havet, samt et par dage i spændende Zagreb.

Vil du holde ferie i Kroatien?: Se alle ferieboligerne i Kroatien her. 

Ferieboliger i Kroatien

Rejsetendenser for 2023

Kigger vi nærmere på i hvilke perioder vi vælger at leje en feriebolig i 2023, så er der naturligvis størst efterspørgsel til sommerferien. Især de, som ved at sommeren skal nydes i Danmark, er ude i god tid. De sidste par år har der nemlig, ret tidligt, været udsolgt i alle sommerugerne. Vi ser dog også en større tendens til, at folk vælger at leje en feriebolig, ikke kun i Danmark, uden for de primære ferieperioder.

Vi tager også gerne på ferie i det tidlige forår samt i de lidt koldere efterårsperioder. Her er det både de danske sommerhuse som trækker, hvilket ikke er noget nyt, da traditionen for at holde sommerhusferie året rundt, er velkendt i Danmark. Ferieboligerne i lande som Tyskland, Norge og Sverige benyttes også i større grad året rundt, både når foråret melder sin ankomst og når sneen daler smukt hos vores nordiske naboer. De sydeuropæiske lande bruger vi, når der er behov for lidt ekstra D–vitamin, når Danmark er indhyllet i efterårsmørke.

Måske du i 2023 skulle prøve en off-season ferie i Sydeuropa, en hyggelige påskeferie i Sverige eller måske en miniferie i Tyskland, hvor der bl.a. er et stort udbud af lækre, moderne ferieboliger langs kysten.

Uanset hvilke feriedrømme du har i 2023, så er vi klar med et utroligt alsidigt udbud af ferieboliger fra det nordligste Skandinavien til det sydligste Europa.

Hvor skal du holde ferie i 2023? Find din feriebolig her. 

| Redaktør
(Først publiceret )