Top 5 - Hvor holder danskerne ferie i år?

Hvor vil danskerne helst holde ferie i 2018?

På Top 5 listen, over de lande hvor flest danskere har lejet en feriebolig til sommerferien 2018, er der et par lande, som altid ligger højt på listen, men der er også et par overraskelser på Top 5 listen. 

Wondering what the stars mean? Our experts use these to clarify the quality of the holiday home. It's pretty simple; the more stars, the more comfort you can expect.
Klik for at aktivere kortet

Top destination nr. 1: Danmark 

På en klar 1.plads finder vi – ikke overraskende – Danmark. Vi elsker at leje sommerhus i Danmark og for mange er en ferie i Danmark synonym med et ophold i enten eget sommerhus eller i et lejet sommerhus. I de danske sommerhuse finder vi nemlig ro og plads til at være sammen med familie og venner, og bare nyde at have ferie. Vi søger især mod de dejlige danske kyster, hvor vi kan nyde nærheden til havet og ikke mindst de mange rigtig gode strande, som vi bruger året rundt.

For mange er en ferie i sommerhus også lig med masser af minder fra barndommen, nostalgi og nærvær. Sommerhusferie giver os nemlig friheden til selv at styre vores ferie. Her er ingen faste spisetider eller allerede fastlagte udflugter. Her er til gengæld frie hænder til selv at planlægge feriedagene; hvor længe I vil sove, om morgenmanden skal spise i pyjamas på terrassen og om aftensmaden skal bestå af friske jordbær og is. Det er ferie med frihed, helt nede i gear.

Det store udvalg af rigtig gode attraktioner og seværdigheder gør det samtidig rigtig nemt, at få en masse gode oplevelser med hjem fra ferien i Danmark. I Danmark er vi tæt på hjemmet, men vi føler alligevel, at vi er langt væk fra hverdagen, når vi lander i sommerhuset.

Vil du holde ferie i Danmark? Find sommerhuset i Danmark her 

Sommerhus i Danmark

Top destination nr. 2: Sverige 

På 2. pladsen finder vi endnu et land, som i mange år har været en del af vores Top 5, når det gælder leje af et feriehus til sommerferien. Det er vores naboland Sverige. De charmerende rød/hvide træhuse, de blanke søer, den fine skærgård, de smukke skove og de mange gennemførte familieattraktioner, er noget af det som gør, at Sverige altid hitter, når der skal lejes en feriebolig i udlandet. Fordomme om invasioner af myg og ”forbudslandet” Sverige er vi ovre, og vi lejer gerne en svensk feriebolig, for især at nyde den smukke natur. Naturen kan bruges både aktivt og til afstresning, med fiskestangen i hånden eller glidende stille rundt på søerne i kano samt til forfriskende svømmeture. 

De svenske øer er også kommet i søgelyset de sidste par år. Særligt øerne Gotland og Öland er blevet populære, uden tvivl hjulpet godt på vej af de mange svenske krimier, som b.la. udspiller sig på Gotland, og som mange danskere både har læst og set i TV. På øerne er der en helt særlig stemning samt et skønt klima, som gør, at også mange svenskere vælger, at holde deres ferie netop her.

Sverige er også leveringsdygtig i rigtig gode familieattraktioner, hvor der skabes ferieminder, som vil holde længe. Astrid Lindgrens Verden i Vimmerby og den western inspireret forlystelsespark High Chaparral er blandt top-attraktionerne. De mange dyreparker og især elgparkerne er også et godt valg, når hele familien skal have gode oplevelser med hjem fra ferien i Sverige.

Vil du holde ferie i Sverige? Se alle ferieboligerne i Sverige her.  

Sommerhus i Sverige

Top destination nr. 3: Italien 

På en 3. plads finder vi et sydeuropæisk land, som mange danskere elsker at besøge – ofte igen og igen. Vi skal en tur til Italien. Det langstrakte, støvleformede land står altid højt på danskernes favoritliste, når sommerferien skal bestilles. Vi elsker maden, klimaet, den gode vin, de smukke landskaber, de charmerende byer og de dejlige strande. Den italienske livsstil og den mangfoldige kultur er også vigtige parametre for Italiens popularitet.

I mange år var det Gardasøen vi alle valfartede til – og det er bestemt også et vidunderligt område i Italien, som stadig er et populært rejsemål. Men vi ser også, at danskerne har fået mod på at bevæge sig rundt i andre dele af Italien. De store områder som Toscana, Amalfi-kysten og området langs Adriaterhavet er ofte der, vi vælger at leje en feriebolig, men ikke nødvendigvis i de mest kendte byer. Vi vælger i større grad at leje et feriehus i de små landsbyer og de mere afsidesliggende ferieboliger, hvor vi kan opleve det mere autentiske Italien. De mindre italienske byers charme og autentisitet er kommet højt på listen over ønsker til en ferie i Italien. Vi nyder de rolige feriedage, hvor vi kan slentre rundt i de små gader og tage en pause på torvet, hvor vi kan opleve det almindelige hverdagsliv.

De større byer, både inde i landet og langs kysten, besøger vi stadig, for at opleve de mange kulturelle og historiske seværdigheder, som Italien er så rig på. Pisa, Rom, Venedig, Milano og Napoli er blandt de byer, som flest feriegæster besøger, for her er der nogle af de mest spændende seværdigheder, heriblandt flere UNESCO seværdigheder. 

Vil du holde ferie i Italien? Se alle ferieboligerne i Italien her. 

Feriehus i Italien

Top destination nr. 4: Kroatien 

På en 4. plads ser vi en relativ ny destination, som de sidste par år virkelig er blevet et hit blandt danskere, som søger sol, varme og nye oplevelser i Sydeuropa. Det er Kroatien, som i år har fundet en plads i Top 5. Kroatien har bestemt også alle de kvaliteter, som mange søger til sommerferien. Udbuddet af ferieboliger er enormt og kvaliteten er helt i top. Særligt udvalget af feriehuse med egen pool i Kroatien er stort og et kæmpe hit.

Den lange kyst og den smukke natur, med spektakulære nationalparker som Plitvice Nationalpark, er garant for dejlige oplevelser. Historiske byer og de flere tusinde øer byder alle på gode attraktioner og seværdigheder. Kroatien er også stadig et billigt rejseland. Her spise man virkelig godt, for få penge og den offentlige transport er både nem og billig, hvis ikke I har egen bil med. Isen koster næsten heller ingenting og den smager helt fantastisk. Heldagsudflugter til f.eks. Plitvice Nationalpark eller Kornati øerne er også billige, og kan arrangeres på forskellige måder, som passer jer bedst. 

Den kroatiske gæstfrihed og hjælpsomhed er også med til, at gøre Kroatien til et skønt rejsemål. Kroaterne deler gerne deres land med de mange feriegæster, og deler samtidig gerne ud af deres egne fortællinger og gode tips til oplevelser og spisesteder. 

De fleste vælger at leje en feriebolig nær kysten, for også at kunne nyde det azurblå hav. Det er også langs kysten I finder smukke, historiske byer som Zadar, Split og Dubrovnik. Men også inde i landet er der smukt og masser at opleve. Hovedstaden Zagreb er ved at blive en af de hotte storbyer i Europa. Byen er en fin blanding af nyt og gammelt med masser af historie og sjæl. En kør selv ferie til Kroatien kan nemt planlægges med en længere ferie ved havet og et par dage i spændende Zagreb.

Vil du holde ferie i Kroatien? Se alle ferieboligerne i Kroatien her. 

Feriehuse i Kroatien

Top destination nr. 5: Tyskland 

På en 5. plads finder vi en overraskelse. Ikke fordi landet er helt ukendt som rejsemål, men fordi det i mange år har været lidt ude i kulden som feriedestination. I 2018 har danskerne dog igen taget Tyskland til sig som feriemål, hvilket har bragt de tyske ferieboliger ind på en 5. plads. Tyskland har rystet det lidt støvede image af sig og heldigvis for det. Tyskland har nemlig så mange gode oplevelser for alle. Kæmpe skovområder, perfekte til en aktiv ferie. Masser af attraktioner og forlystelsesparker til børnefamilier, et utal af spændende byer med masser af historie og charme samt rigtig gode strande langs kysten. 

Der er virkelig også sket meget på feriebolig fronten i Tyskland. Især langs kysten er der blevet bygget mange nye og super lækre ferieboliger, i de såkaldte feriehusbyer. Her ligger flere ferieboliger på samme område, hvor der ofte er forskellige fælles faciliteter. Et hit blandt især børnefamilier og vennepar, som rejser sammen. Tyskland er også en rigtig god kør selv destination. Køreturen fra Danmark er til at overskue, for såvel unge som ældre, men også for dem, som skal på ferie med hund. Tyskland er nemlig også helt perfekt for jer, som skal have hunden med i sommerhus, for tyskerne er generelt helt vilde med hunde.

Lidt nede i Tyskland ligger de store skovområder og bjergene, som er blevet et hit blandt de aktive feriegæster, som elsker at vandre og køre på mountainbike. Mulighederne for at få imponerende ferieoplevelser med hjem er mange, når I bevæger jer rundt i områderne, hvor der er gode stier til både vandring og cykling. 

Vil du holde ferie i Tyskland? Se alle ferieboligerne i Tyskland her. 

Feriehuse i Tyskland

Find din rejsedestination nr. 1

Er det ikke et af Top 5 landene, du gerne vil holde ferie i, så er der naturligvis også mange andre spændende rejsemål, hvor du kan leje en feriebolig. Kigger vi lidt længere ned på listen finder vi b.la. altid dejlige Spanien på en 6. plads og fantastiske Frankrig på 7. pladsen samt smukke Norge på 8. pladsen. Tre gode bud på feriedestinationer, som hver især byder på gode ferieoplevelser. 

Er du endnu ikke helt sikker på, hvor du skal tilbringe dine kommende ferie, så find inspiration blandt de 28 lande, hvor vi udlejer ferieboliger. 

Søg og bestil din feriebolig 

 

| Redaktør
(Først publiceret )