Ferie med fuld fart over feltet

Sommeren 2022 bliver lige dele sædvanlig og ganske spektakulær. Som altid samles en stor del af os juli-eftermiddag efter juli-eftermiddag, når Tour de France løber af stablen, og kampen om den gule trøje sættes ind. Det spektakulære - og det, der gør, at i år bliver helt og aldeles anderledes - er, at det traditionsrige cykelløb skydes i gang lige her i vores egen baghave.

 

Le Grande Départ Copenhague Danemark 2022 betyder altså, at vi kan skifte skærmen ud med skilte og hep-hep langs ruten, når verdens bedste cykelryttere først indtager København til den indledende enkeltstart, kører Vestsjælland rundt på 2. etape og sætter spurten ind i Sønderjylland på 3. etape, inden touren igen går til Frankrig. 

Så er I bidt af en gal cykel eller måske synes, at det kunne være fedt med en hel unik ferieoplevelse, så er det altså i år, at I skal samle jeres eget felt af udbrydere, sprintere, klassementfavoritter og hjælperyttere i et af vores mange sommerhuse, der ligger langs ruten på en af de tre hæsblæsende etaper. På den måde sikrer I jer både en bid dansk højsommer og en ferie med fart over feltet.
 

Sommerhus i Hornbæk | NOVASOL
Sommerhus i Hornbæk i Nordsjælland

1. Etape: Enkeltstart i København den 1. juli 2022

- verdens bedste cykelryttere indtager verdens bedste cykelby

Placeringen i klassementet er på spil, når startskuddet for enkeltstarten går af på årets allerførste juli-dag. Her vil rytterne en efter en begive sig ud på den københavnske asfalt, og i løbet af 13 skæbnesvangre kilometer - fra brokvartererne, gennem Frederiksstaden mod målet ved Tivoli - vil de suse forbi det ene ikoniske landemærke efter det andet. 

Med afgang fra et sommerhus i Nordsjælland kan I hurtigt komme ind til byen og få en begivenhedsrig dag med udsigt til både kraftpræstationer, Den Lille Havfrue, Amalienborg Slotsplads, Christiansborg, Operaen, Det Kongelige Teater og Nyhavn. 

Og der er mere i vente, for København er meget mere end verdens bedste cykelby. Vores hovedstad er også hjemsted for gastronomiske, kulturelle og sjove oplevelser i alle afskygninger. I kan fx nyde den summende sommeratmosfære ved byens mange spisesteder, hvor I kan smage på alverdens verdenskøkkener eller spise en middag ud over det sædvanlige på en Michelin-restaurant. I kan besøge adskillige museer såsom Statens Museum for Kunst eller Nationalmuseet og mærke kildren i maven, når I suser op og ned i en af Tivolis mange forlystelser. Der er intet, der slår en rigtig sommerdag i København, og I bestemmer selv, hvordan den skal forløbe. 

Når støvskyen efter de lynende hurtige ryttere har lagt sig, og I har fået masser af nyt kolorit på kontoen, kan I vende tilbage til sommerhuset i Nordsjælland, hvor dagene igen kan blive langsomme langs kysten. 
 

Sommerhus i Langsø | NOVASOL
Sommerhus i Langsø på Fyn

2. Etape: Roskilde - Nyborg den 2. juli 2022

- feltet skriver historie med cykelløb over Storebæltsbroen

Selvtilliden vil være i top hos nogle, mens andre ryttere måske er lettere pressede over deres placering her på løbets første, rigtige etape. Der er altså noget på spil for dem alle, og dagen vil være præget af rendyrket dramatik allerede fra starten i domkirkebyen, Roskilde, til målstregen i hjertet af det danske rige, nemlig Nyborg. 

Ruten leder feltet gennem det Vestsjællandske højland, og som heppekor får I altså næppe en smukkere kulisse end denne med udsigt til både fjorde, marker og enge. Etapen på hele 202 kilometer er dog ikke for sarte sjæle, da feltet skal erobre hele tre kategori 4-stigninger i Veddinge Bakker med vinden som strid følgesvend langs kysten, mens spurten skal sættes ind over Storebæltsbroen. Som verdens 3. største hængebro må den bestemt virke aldeles respektindgydende - selv for yderst garvede sprintere. 

På disse kanter af vores yndige land kan I gøre som feltet og gå i udbrud og udforske alt det bedste af Odsherred. Her finder I alt fra landskaber med historiske gravhøje og monumenter, til store kulturoplevelser og dejlige byer med gode restauranter og aktiviteter for jer alle. Måske vælger I at følge rytterne hele vejen over broen til fine Fyn, eller også venter I spændt i første parket til de vanvittige målstregsminutter. Uanset er den idylliske ø stedet for kvalitetstid og oplevelser i alle afskygninger. Ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænser for jeres udfoldelser, da historiens vingesus også her runger i kor med dejlig, dansk gastronomi og kultur. 

Piiift: Hvis I er rigtig Tour de France-fans, kan I jo overveje at booke et sommerhus i enten Nord- eller Vestsjælland. På den måde er I nemlig i overkommelig køreafstand til at overvære både enkeltstarten i København og det meste af 2. etape, hvor startskuddet går i Roskilde. 

Sommerhus ved Loddenhøj Strand | NOVASOL
Sommerhus ved Loddenhøj Strand i Sønderjylland

3. Etape: Vejle - Sønderborg den 3. juli 2022

- rytterne slutter af i det allermest danske af det danske

Tourens sidste dag på de danske landeveje fra Vejle til Sønderborg forventes at blive højdramatisk, når den eftertragtede prikkede bjergtrøje igen kommer i spil, da ruten også her har tre kategori-stigninger. Hvor Mont Ventoux er det helt store bæst i løbets vante, franske omgivelser, vil bakkerne omkring Vejle formentlig vise sig at være stedet, hvor fårene virkelig bliver skilt fra bukkene - eller sprinterne fra hjælperytterne, om man vil. Samtidig vil området også være hjemstavn for mange af de danske ryttere, som sikkert vil gøre deres for at imponere hjemmepublikummet på de afgørende, brede veje ved målet i den sønderjyske købstad. 

3. etape runder de 182 kilometer, og feltet kommer blandt meget andet forbi de UNESCO-bevarede Jellinge-monumenter, smukke strande, Christiansfeld og Dybbøl Mølle, der alle er seværdigheder, som I bestemt også bør kigge nærmere på, nu hvor kærligheden til cyklen allerede har taget jer til disse kanter.

Når dagen i sadlen er slut, venter der rytterne en hviledag, inden Tour de France-løbet igen vender tilbage til Frankrig. Med base i et af vores sommerhuse her på egnen, har I mulighed for at tage dagen derpå i præcis lige så afslappet tempo og selv bestemme og timerne skal gå med hygge i haven, ved stranden eller om I skal ud og se nærmere på Als og Sønderjylland. Faktisk er dette område af vores danske baghave aldeles velegnet til ferie i et sommerhus, fordi det bugner af udendørsaktiviteter, kulturelle og historiske oplevelser for både store og små i så ubeskriveligt smukke omgivelser. 
 

Ferie med franske fornemmelser

NOVASOL kalder altså alle sprintere! Det er nu, at I skal booke jeres sommerhus langs etaperne, hvis I drømmer om at se kampen om den gule trøje helt tæt på eller blot kunne tænke jer at krydre den danske højsommer med lidt franske fornemmelser. Uanset, hvor i landet I vælger at slå jer ned, lover vi én ting - det bliver en ferie med fuldt fart over feltet.

 

| Administrator
(Først publiceret )

Se alle vores ferieboliger i 19 lande