Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

NOVASOL og eksportkanonen

Det var med stor glæde, at NOVASOL blev præsenteret som én af de i alt 30 danske virksomheder, som har fået en plads i den nye danske eksportkanon.

Handels- og eksportminister Nick Hækkerup præsenterede onsdag eftermiddag en kanon over landets største eksportbedrifter siden 1989. Kanonen er sammensat af Mandag Morgen i samarbejde med en række førende eksperter og erhvervsledere. De i alt 30 virksomheder er udvalgt blandt mere end 300 kandidater, fra vidt forskellige erhverv.

Som en del af begrundelsen for, at NOVASOL blev optaget i eksportkanonen, var b.la. at hvert feriehus der kommer til udlejning, bidrager med ca. 300.000 kr. i lokalomsætning. En omsætning som i særdelshed de såkaldte ”udkantsområder” eller som NOVASOL kalder det ”vandkants Danmark”, har brug for, for at bibeholde arbejdspladser og udvikle turismen i områderne, hvor turisme netop typisk er det primære erhverv.

Den danske sommerhusmodel kalder NOVASOL sin forretningsmodel, som går ud på at udleje privatejede feriehuse. Dette giver gæsterne mulighed for at vælge blandt unikke ferieboliger, med egen historie og sjæl, frem for standardhuse. De enkelte husejer som vælger at stille deres hus til udlejning, bliver ligeledes fri for at tænke på aftaler, nøgler og rengøring, da NOVASOL står for denne del. En forretningsmodel som for alvor slog igennem efter Berlin Murens fald i 1989 samt Sovjetunionen sammenbrud i 1991, hvor turister fra det gamle Østeuropa strømmede over grænserne til det nye og spændende Vesteuropa.

Eksporthæderspris

Tidligere på året modtog NOVASOL også Eksporthædersprisen. Læs mere om det her: NOVASOL Eksporthæderspris

 

I dag står NOVASOL for udlejningen af mere end 40.000 sommerhuse, feriehuse, villaer og lejligheder i 29 europæiske lande. Hvert år har NOVASOL 12 millioner overnatninger i sine huse ud over kontinentet og omsætter for 1,75 mia. kr.

Lancering af Danmarks Eksportkanon from Mandag Morgen on Vimeo.