Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Ferie ved Det Nordægæiske Hav

Ægæerhavet er uden tvivl en region for individualister og dermed også et egnet område for et feriehusophold. Landskabet her er oprindeligt og autentisk, hvilket giver området en særlig charme.

Lange, finkornede strande forekommer ofte i denne region, og der findes flere vidunderlige badesteder som indbyder til en dukkert i det azurblå hav.

Her er masseturismen endnu ikke nået ind i hver en krog, og der findes dermed flere steder hvor det er muligt at finde afskærmede, ensomme bugter.

Nordægæiske Hav

Dardanellene (tyrk.: Çanakkale Boğazı) er strædet, der forbinder Ægæerhavet med det nordtyrkiske indlandshav Marmarahavet (tyrk.: Marmara Denizi). Tidligere hed denne passage Hellespont. Syd for Dardanellene ligger den antikke by Troja, som årligt tiltrækker besøgende fra hele verden.

Kap Baba (tyrk.: Baba Burun) er Asiens vestligste punkt. Syd for Kap Baba ligger bugten Edremit som også kaldes "olivenrivieraen"; plantagerne her er en sand fryd for øjet. Edremitbugten selv, er en af de reneste bugter og har et ekstremt mildt klima samt en tør og oxygen-rig luft.

Øen Lesbos, som befinder sig i Edremitgolfen, er græsk territorium, men kan nås med båd fra flere små steder langs den tyrkiske kyst, f.eks. fra Ayvalik. Også indlandet charmerer med sine mange får, utallige figentræer og store grønsagsplantager, som alle synes at have fundet sin naturlige plads i landskabet.

Det lokale køkken er et andet højdepunkt ved det nordlige Ægæerhav. Grundingredienserne er forskellige typer grønsager krydret med paprika, hvidløg og forskellige urter; hertil hører selvsagt fersk fisk.

På både det landskabsmæssige og det kulturelle plan, har det nordlige Ægæerhav meget at byde på. Ferieboligen danner altid det ideelle udgangspunkt for en afslappende og interessant ferie.

Bestil feriehus