Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Ferie ved den Centralægæiske kyst

Ægæerhavet er uden tvivl en region for individualister og dermed også et egnet område for et feriehusophold. Landskabet her er oprindeligt og autentisk, hvilket giver området en særlig charme.

Lange, finkornede strande forekommer ofte i denne region, og der findes flere vidunderlige badesteder som indbyder til en dukkert i det azurblå hav.

Her er masseturismen endnu ikke nået ind i hver en krog, og der findes dermed flere steder hvor det er muligt at finde afskærmede, ensomme bugter.

Central Ægærien

Det centrale Ægæerhav omfatter områderne nord og syd for metropolen İzmir. Homers fødested ligger ved en dyb bugt og er absolut et besøg værd. Ældre huse i Middelhavets kolonistil præger bybilledet og små restauranter langs promenaden byder på gode måltider i en hyggelig atmosfære.

Den antikke by Efesos, som under Romerriget var en af de største byer i (den romerske) verden, tiltrækker besøgende fra hele verden og gør historien levende. Også grækerne har efterladt sig sine spor mange steder, og deres indflydelse er meget tydelig mange steder i regionen.

De to store floder Menderes og Gediz, løber henholdsvis syd og nord for İzmir og sørger her for frugtbare marker, som allerede i årtusinder har givet olivenplantagerne gode kår.

 

Ud for İzmir ligger halvøen Karaburun, som huser enkelte mindre landsbyer og talrige afskærmede badebugter. Halvøen selv er endnu fri for masseturisme. Byen Karaburun befinder sig et godt stykke ovenfor klipperne og har ikke flere end ca. 2.500 indbyggere.

Uanset hvordan du ønsker at tilbringe din ferie ved Ægæerhavet, så danner feriehuset altid det ideelle udgangspunkt for aktiviteter og udflukter.

Bestil feriehus