Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehuse i Østrig - Attraktioner og aktiviteter

Vigtige folkefester/festivaler

 • Festspillene i Salzburg: Festspillene, som startede i 1920, finder sted hvert år fra midten af juli til slutningen af august. Dette er en kulturfestival til ære for W.A. Mozart. I tillæg til festspillene bliver der arrangeret specielle barokfestspil i pinsen.
 • Adventsmarkeder i Wien: Det traditionelle advents-/julemarked på rådhuspladsen i Wien. Julepyntede træer som du sjældent har set magen til.
 • Schönbrunn slot: Julemarked med traditionelt håndværk, håndlavede smykker og flot juletræspynt. Det store juletræ i midten kommer fra Norge.
 • Belvedere Slot: Julemarked med julelandsby.

Specielle attraktioner/aktiviteter

 • Burgenland: Vinbonde i Purbach: I Purbach kan vinelskere afprøve deres evner som vinbønder . Man oplever, hvordan druer bliver presset til saft. Efter mottoet ”Oplev vin” udlejer vinbonden 100 vinstokke til interesserede. Vinbonden underviser i teori og praksis og assisterer i arbejdet på vinmarken og i vinkælderen.

 • Dræsinetur: Oplev Midt-Burgenland med dræsine. Tilhængere af dette specielle køretøj kan cykle på en 23 km. lang jernbanestrækning fra Blaufränkischland til Oberpullendorf. Sonnenland Draisentour binder elleve steder i Midt-Burgenland sammen og åbner derfor for talrige nye muligheder for fritidsbeskæftigelser.

 • Grossglockner Hochalpenstrasse: Nationalparkens skønhed kan vanskelig sammenlignes med noget andet. Grossglockner Hochalpenstrasse er den mest berømte vej over Alperne og 48 km. lang. Befinder sig mellem områderne Salzburg og Tyrol med panoramaudsigt over området. På vejen oplever man alle klima- og vegetationszoner mellem Østrig og Arktis: enge, skove, sætere, bjerge og is. Målet er Østrigs højeste bjerg: Grossglockner (3798 m.).

 • Österreichische Romantikstrasse: Strækker sig mellem Salzburg og Wien. Vejen går fra alpelandskabet i Salzkammergut, over Struden og Nibelungengau til Wachau, 380 km.

 • Südstreierische Weinstrasse: 25 km lang vinvej mellem Ehrenhausen og Leutschach, hvor der findes mange vinranker. Idylliske steder er Berghausen, Ratsch, Sultal, Glanz, Langegg, Schlossberg og Eichberg-Trautenburg.

 • Steirische Apfelstrasse: Den steieriske æblevej er 25 km lang og begynder i nærheden af Gleisdorf på Wechselbundestrasse (B54). Den strækker sig over fem kommuner. Om foråret står mere end en kvart million frugttræer i fuld flor og giver dermed regionen navnet ”Østrigs frugthave”. Der findes oplysningstavler langs vejen med informationer om kunsthåndværk og hvor bønder lagrer honning, most og snaps.

 • Käsestrasse Bregenzerwald: Alt om temaet ost. Strækningen er på 70 km. Navnet står derimod ikke kun for en enkel vej, men snarere for et regionalt netværk.

Regionale specialiteter, egne stednavne med historiske bygninger, samt håndværk og traditionelle aktiviteter gør, at de besøgende føler at være landet i en egen lille idyllisk verden.

 • Mad og drikke: Prøv en ægte østrigsk wienerpølse men vær opmærksom på, at de hedder ”Frankfurter” i Østrig. Ellers er Østrig et eldorado for kageelskere!

Vintersport

Skiferie i Østrig med NOVASOL

Østrig er ren vinterfornøjelse. Med over 800 vintersportssteder har Østrig mange gode aktivitetstilbud til de besøgende: 22.000 km. præparerede alpinpister, 16.000 km præparerede langrendsløjper samt mange aktiviteter i tillæg til skifornøjelser: Is-sejlads og skøjteløb på gennemfrosne indsøer, is-klatring, gletschervandring og sne-rafting. Der findes selvfølgelig også mange familieaktiviteter.

Her er et par tips til din næste skiferie i Østrig

 • Tannheimertal: Skiområdet Tannheimertal egner sig godt for nybegyndere og familier, men her finder du også en FIS-piste (en officiel træningspiste, svær piste). Vintertilbuddet spænder fra snekanoner og gratis skibus til afterskiing, skiture, vandrestier, bjergbaner, naturskøjtebaner, kunstskøjtehaller og kanefart.

 • Kreischberg: Har du lyst til at dyrke vintersport med solen i ansigtet, mens du føler friheden på bjerget?

I Kreischberg kan du vælge mellem 29 nedkørsler for hele familien og specialpister for den oplevelseshungrende. En herlig vinter med snegaranti venter på dig i Kreischberg.

 • Lesachtal: Vinterferie fjernt fra masseturismen. Der findes oplyste bjergbaner, istapskydning, vinter-vandreture, skøjteløb og gletschervandring. Den 50 km lange ”Grenzlandloipe” har ideelle forhold for langrendselskere. For de som foretrækker alpint er Golzentipp/Obertilliach-området (1400 – 2200 m.) stedet at være. Området egner sig også godt til off-piste skiløb.