Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Aktiviteter og attraktioner i Nederlanderne

Hollænderne har altid haft ry for at være et nøgternt folkefærd, og der bliver da heller ikke afholdt nær så mange nationale helligdage/fester i Holland sammenlignet med deres europæiske naboer.

Nogle af mest kendte helligdage/festdage er:

Blomsterfest (Bloemencorso)

Fra april til september er der forskellige steder i Holland blomsteroptog. Optogene består af vogne pyntet med de mest vidunderlige blomster.

Ostemarked (Kaasmarkt)

Siden 1939 er Alkmaar den eneste by i Holland, hvor der stadigvæk på traditionel vis bliver handlet ost på et ostemarked. Hvert år fra den første fredag i april til den første fredag i september fra kl. 10.00 - 12.30 er der ostemarked på Waagplein („Vejepladsen“). Hvert år besøger ca. 300.000 mennesker ostemarkedet i Alkmaar og har stor fornøjelse ud af denne vidunderlige tradition.

Dronningens fødselsdag (Koninginnedag)

Hvert år den 30. april står hele Holland i dronningens tegn. Den 30. april er ikke den nuværende dronnings Beatrix’ fødselsdag, men hendes mors, dronning Juliana. Alligevel holder man fast ved traditionen. I hele landet bliver der organiseret forskellige former for festivitas til glæde for store og små.

Befrielsesdag (Bevrijdingsdag)

Den 5. maj fejres fejres befrielsen. Mange steder bliver der i den forbindelse organiseret forskellige arrangementer – lige fra markeder til koncerter.

Særlige attraktioner i Holland:

Zaanse Schans

Zaanse Schans er et helt unikt beboelses- og arbejderområde med forskellige museer, møller, håndværksfirmaer, restauranter, et besøgscenter og mulighed for rundvisninger. Man får her et fremragende indtryk af, hvordan Zaanområdet så ud i det 17. og 18. århundrede. Zaanse Schans er absolut en af Hollands hovedattraktioner forturister. Der er fri adgang og åbent hele året rundt.

Neeltje Jans

Kombinationen af sol, hav, natur, kultur og teknik er rammen for temaparken Zeeland: WaterLand Neeltje Jans. Her har du chancen for at besigtige stormflodsanlægget ude-og indefra. Børnene får gennem leg forklaret det gigantiske Deltaværkprojekt - og mange, mange flere attraktioner venter forude. Parken er åbent fra den 23. marts til den 6. november fra kl. 10.00 - 17.30. Entréprisen ligger på ca. kr. 120,00.

Bestil ferielejlighed