Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Kultur/Festdage i Grækenland

Grækerne er særlig stolte af og tro overfor deres lands kulturelle begivenheder. Traditioner, religion, musik, sprog, mad og vine er de vigtigste facetter i den græske kultur og derfor bør man lære dem at kende, når man rejser til Grækenland. De fleste traditioner og højtider der stadigvæk fejres, har rødder i religionen.

Forlovelse

Det er skik og brug i Grækenland, at man forlover sig, før man gifter sig. Dvs. pigens far skal først spørges om lov.

Bryllupsskikke

I nogle græske regioner modtager bruden en medgift af sin mor, sin bedstemor og af sine tanter. Den består af lagener, håndklæder og håndlavede broderier. Faderen giver sin datter og svigersøn et færdigt indrettet hus som bryllupsgave. I de store og moderne byer, som f.eks. Athen er dette ikke længere tilfældet.

Navnedagen

Navnedagen er i Grækenland vigtigere end fødselsdagen.

De fleste græske navne stammer fra helgener. Det er en tradition, som den dag i dag holdes i hævd i hele Grækenland. Alle der bærer navnet af en helgen, fejrer dagen.

Karneval

I Grækenland kalder man karneval for „Apokries”. Festen varer 3 uger og starter en søndag, mens den slutter en mandag, også kaldet ”ren mandag” (Kathari Deftera).

Påsken

Påsken er den vigtigste fest, som grækerne fejrer - endda vigtigere end julen. Kvinderne farver æggene røde, gudmødre og –fædre køber nye sko, nyt tøj og et stearinlys til børnene. I landsbyerne bliver husfacaderne kalket hvide.