Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Feriehuse og lejligheder i Grækenland

Ferie i solens og gudernes land

Grækenland er kendt for sin gæstfrihed og for sin forbløffende mangfoldighed. Rejs gennem myter og fortid og oplev Peloponnes bjergrygge på den ene side og den mørkerøde sol, som synker ned i den Sardoniske Golf på den anden side. Med over tusindvis af øer og bugter regnes Grækenland for et af Europas smukkeste lande. Uanset om I vælger et feriehus på Peloponnes, Khalkidike, Thessaloniki eller øerne Korfu eller Kreta, så er I sikret en afslappende ferie og rigtigt mange solskinstimer!

Geografi

På alle sider, undtagen mod syd, hvor Grækenland ligger ud til Middelhavet , er landet omgivet af bjerge. I Nord af Thrakiens og Makedoniens bjergkæder. Bjergkæden Pindus udgør rygraden af det græske fastland. De massive bjerglandskaber brydes kun ind imellem af dale hvor utallige floder udspringer. Højeste punkt er bjerget Olympos. Udover fastlandet består Grækenland af over 2.000 øer, hvoraf de 114 er beboede. Øerne tegner sig for 19 % af landets areal.

Fastlandets kystlinie er på godt 4.000 km mens øernes er på 11.000 km, og snor sig langs de kløftede bjerge, hvor man finder de utallige smukke bugter, som Grækenland er så kendt for.

 

Omkring Grækenland er der to have. Det er det Joniske Hav og det Ægæiske Hav. Det Joniske Hav, som er den del af Middelhavet, der adskiller Grækenland og det sydlige Italien. Det andet er det Ægæiske Hav, der den østlige del af Middelhavet - også kaldet Ægæerhavet eller Det Græske Øhav.

 

Landet er opdelt i 51 amter (nomos/nomi) Aitolia og Akarnania, Akaia, Argolis, Arkadia, Arta, Attiki, Dodekanisos, Drama, Evritania, Evros, Evia, Flórina, Fokis, Fthiotis, Grevena, Ilia, Imathia, Ioannina, Iraklion, Karditsa, Kastoria, Kavala, Kefallonia, Korfu, Halkidiki, Hania, Hios, Kykladerne, Kilkis, Korinth, Kozani, Lakonia, Larisa, Lasithi, Lesbos, Lefkas, Magnisia, Messina, Pella, Pieria, Preveza, Rethymnon, Rodhopi, Samos, Serrai, Thesprotia, Thessaloniki, Trikala, Viotia, Xanthi, Zakinthos.

 

Udover dem er Ayion Oros (Mt. Athos) en autonom region.

 

Klima: Grækenland strækker sig over flere klimazoner, fra den tempererede ned til den subtropiske (+45° Sommer, -5,5° vinter i Athen).