Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Ferie i det vestlige Finland

Lange, finkornede sandstrande, romantiske solnedgange ved Bottenviken, pulserende byer med et rigt kulturtilbud - alt dette finder du langs Finlands vestkyst som strækker sig fra Oulu i nord via Vaasa og ned til Pori i syd. Mens Vaasa kan prale af at være den by i landet med flest solskinstimer om året, så lokker byen Rauma i sydvest med sin skærgård og maleriske udsigt mod fyrtårnet Kylmäpihlaja.

Det er altså intet i vejen for at tage på strand- og badeferie i Finland, hvor man kan ligge midt i solen og nyde en virkelig behagelig sommertemperatur.

Som alle andre steder langs den finske kyst, spiller fiskeriet også her en vigtig rolle. Friskfangede fisk kan købes på markederne og direkte ved havnen. Eller prøv evt. dit eget fiskeheld og kast selv snøren i vandet. At sætte dagens egen fangst til livs i feriehuset eller hytten om aftenen - det er absolut ren ferie!

Byer

Byen Pori er med sin vidunderlige beliggenhed, den finske vestkystes perle. Her løber Europas største jazzfestival af stabelen om sommeren, og bybilledet imponerer med sine ældre huse, promenaden, parkerne og markedspladsen.

Ikke langt derfra ligger Yteri med sit klitlandskab og sin vidunderlige, meget familievenlige sandstrand. Længere mod nord befinder solbyen Vaasa sig. Her hvor Bottenviken er på sit smalleste, byder den imponerende Replot-skærgård på opdagelsesrejser. Enestående naturreservater fører dig mod øerne Valsören og Mickelsören, som har fyrtårnet som sit kendingsmærke. Regionen er også kendt for sine talrige kurbade som både lokalbefolkningen og feriegæster gerne slapper af i.

Mod nord ligger universitetsbyen Oulu, som med sine 128.000 indbyggere er Nordens største by nord for den 65. breddegrad. Her handler det ikke udelukkende om videnskab, forskning og High-Tec, men derimod også om kunst og kultur. Ikke langt fra Oulu ligger Nallikari fra hvis sandstrande man kan nyde den vidunderlige solnedgang.

Der findes mange smukke steder og byer langs den vestlige kyst, og uanset hvad I beslutter jer for at se og opleve, er feriehuse og hytter altid et ideelt udgangspunkt.