Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Ferie i det sydlige Finland

"Varsinais Suomi"

Den sydlige del af Finland, rundt om byen Turku (sv. Åbo), er Finlands egentlige vugge; derfor kalder denne region sig stolt "Varsinais Suomi". For længe siden slog folkestammen finnerne sig ned langs den sydlige kyst og gav dermed landet sit navn. I middelalderen kom også de første svenskere hertil... og blev her.

Den sydlige del af Finland kan deles i tre: Kymenlaakso, byen Turku og omegn samt øgruppen Åland.

Kymenlaakso

I denne region ligger byen Kouvola midt i et fantastisk landskab og kun halvanden times kørsel fra Helsinki. Området er porten til nationalparken Repoveden Kansallispuisto, og herfra går der også tog til nabolandet Rusland. De mange, og forskelligartede, museums- og kunstnerkvarterer viser at området også kulturelt set har noget at byde på.

Gennem landskabet løber den lille elv Kymijoki, som var en af årsagerne til regionens tidlige industrialiseringsfase. Den enestående natur giver gode anledninger til en aktiv ferie i det fri: afprøv dine kræfter mod strømhvirvlerne i elven Kymijoki eller tag en afslappende runde golf.

Langs kysten ligger mange små, historiske havnebyer som f.eks. Hamina og Kotka. Her spiller fiskeri fremdeles en vigtig rolle, og det er intet problem at købe dryppende fersk fisk.

Turku

Turku er Finlands ældste by og har tidligere været hovedstad i Finland. Byen er meget charmerende og fortryller sine gæster. I løbet af turen langs floden Aurajoki kan I se domkirken og slottet, som er byens symboler. Nyd flodens atmosfære på en af mange cafeer eller restaurantskibe, som ligger ved Aurajoki. I 2011 er Turku Europas kulturelle hovedstad - hvilket er meget forståeligt!

Øgruppen Åland

Omkring 6.500 øer skaber arkipelaget Åland. Hvor mange er dem? Ingen ved det. Der findes stadigvæk regioner, som ikke er blevet opdaget. Landskabet og naturen er unikke og fortryller turister. Man kan ike glemme om unikke frimærker af Åland arkipelaget, som sælges på øernes enige postkontor.Ålands flag, mange finske handelskibe sejler under, er også unikt. Fra slutningen af den Krimske Krige blev Åland øerne demilitariseret. Det er et dejligt sted for at tilbringe sommerferie i. Lyt til bølger, som slår mod klipper og nyd den unikke stilhed så fjern fra masseturisme. I vil ikke have lyst til at komme tilbage.

 

Øgruppen Åland med sin smukke skærgård, består af ca. 6.500 øer og skær; præcist hvor mange, er der ingen som med sikkerhed ved. Hele tiden dukker steder op som hidtil var uopdagede. Landskabet og naturen her er enestående og til stadig begejstring for de besøgende. Dertil er frimærker fra Åland noget helt specielt; disse sælges på øgruppens eneste postkontor. Egenartet er også Ålands flag, som hovedparten af den finske handelsflåde sejler under. Helt siden slutningen af Krimkrigen (1853-56), er øgruppen forblevet et militærfrit område, så et fredligere sted at feriere skal man lede længe efter. Lyt til bølgerne når de bryder mod klipperne og nyd den enestående ro langt fra masseturismens støj og pulserende liv.

Kilde: www.visitfinland.com