Arriving on a Saturday will increase the number of available properties

Ferieboliger i Albanien

Albanien ligger i kernen af Middelhavet ved Adriaterhavet og Det Ioniske Hav, og er hurtigt ved at blive et mere populært feriemål. Her kan I nyde den uspolerede natur, kulturelle skatte, plads og fantastiske badestrande - altsammen præget af en rolig og afslappende atmosfære. Takket være det dejlig varme klima, er Albanien et ideelt feriemål til afslappende feriedage i solen. Udover det albanske kystlandskab består landet af et hovedsageligt bjergrigt interiør med smukke søer og en skøn natur. Landet har to større byer - Hovedstaden Tirana og den tidligere hovedstad Durres - som begge bestemt er et besøg værd på jeres ferie. Albanien er et skønt feriemål om I rejser som et par, med børnene eller på den helt store familieudflugt. Lej et feriehus eller en ferielejlighed og udforsk landets mange skatte sammen med glæderne ved sommerhusudlejning .

 

 

 

Lej et feriehus i Albanien

Hvis I skal på ferie I Albanien, vil et lejet feriehus give jer de ideelle rammer om jeres ferie. Med et feriehus eller en ferielejlighed får I friheden til helt selv at vælge hvordan og hvorledes I vil bruge jeres feriedage. I bestemmer selv om dagen skal bruges i solen på stranden, i komforten af jeres feriehus ved poolen eller om I vil på længere dagsture blandt den skønne natur og spændende kultur. I kan også vælge præcis de faciliteter, som I føler er nødvendige til jeres ferie, og selv bestemme tempoet. På en sommerhusferie er I altså 100% uafhængige af tidsplan og andre stressende faktorer. Et feriehus vil give jer et fremragende udgangspunkt for jeres ferie i solrige Albanien og muligheden for at besøge præcis de attraktioner og seværdigheder I ønsker.

 

 

Den albanske riviera er et yndet feriemål i Albanien. Det er den del af kysten, der ligger mellem de berømte feriedestinationer Vlorë pg Sarandë. I regionen finder I også en række andre idylliske badebyer såsom Himarë, Qeparo, Palase Dhermi. Den albanske riviera er karakteriseret ved turkisblåt hav, hvide sandstrande og stejle klipper. Fra et feriehus i den albanske riviera, kan I nemt leje en bil og bruge en dag eller to på at udforske mere af landet, hvis I er eventyrlystne. De to største byer, Durrës og Tirana, er også populære feriemål. Durrës ligger ved havet og Tirana befinder sig i baglandet bagved. Begge byer byder på kulturelle og historiske oplevelser med hyggelige gågader og rige shopping- og cafémiljøer. Uanset hvor I lejer et feriehus i Albanien venter der fede oplevelser for såvel børn som voksne.

 

Oplev Albaniens naturskønhed fra et feriehus

I vil blive overraskede over Albaniens skønhed og mangfoldighed når I besøger. Her er alt fra sneklædte bjergtoppe til hvide sandstrande med over 15 nationalparker indimellem. Størstedelen af landet er dækket af bjerge, som adskilles af et bælte af lavland, før man rammer kystens hvide sandstrande og klippeformationer. Kysten er over 400 km langt og er domineret af hvidt sand og turkisblåt vand afbrudt af laguner flere steder. Her er tre særligt store søer, Shkodrasøen, Ohridsøen og Prespasøen, som befinder sig på grænsen til nabolandene, hvor der er rig mulighed for vandakvtiviter og lystfiskeri. Klimaet i Albanien er tørt og varmt om sommeren, hvorfor det er en ideel destination for en badeferie. Vintrene er milde med en del regn. Oplev Albaniens naturskønhed fra et feriehus næste gang I skal på ferie.

 

 

Lej et feriehus og oplev Albaniens historie

Durres, tidligere Durraza, er en gammel by, grundlagt i 627 f.Kr. som ifølge sagnet blev grundlagt af en illyrisk konge. I 1627 f.Kr. invaderede grækere fra Korfu og Korinth området og kaldte det Dyrrachium. I det 4. århundrede f.Kr. udviklede Durres sig til en uafhængig og selvstændig by. I 229 f.Kr. blev den overtaget af Rom. Igennem det 1. til 3. århundrede e.Kr. blev Durres handelscentrum og en betydningsfuld havneby på den østlige del af Adriaterhavets kyst. I løbet af det 4. århundrede e.Kr. kollapsede økonomien og et jordskælv ødelagde byen, som derved faldt tilbage og kun blev en lille handelsby. I dag er Durres en af de største byer og havne i Albanien. Den har en befolkning på 100.000 indbyggere, men denne population fordobles i sommertiden, hvor byen foretrækkes af familier på badeferie. Adriaterhavet er perfekt til familieferie, fordi vandet er varmt og havet er lavvandet. De bredde sandstrande, giver mulighed for mange turister.

 

Overalt i Albanien er der noget at give sig til. I byerne vil I finde restauranter, barer og andre underholdningsmuligheder. Nogle attraktioner der absolut skal ses på jeres ferie i feriehus eller ferielejlighed:

 • Skanderbeg Square i Tirana: Et imponerende torv i Tirana. I midten af pladsen står en statue af helten Skanderbeg, som pladsen er opkaldt efter. Et must-see på tur igennem Tirana.

 • Butrint Nationalpark: Kernen af nationalparken er den arkæologiske by Butrint med vigtige levn og ruiner af græsk arkitektur, som er blevet optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her kan man få en rundtur med guide, hvis man vil helt ind i området smukke historie.

 • Ohridsøen: Denne mægtige sø adskiller Albanien fra Makedonien og er meget populær blandt lystfiskere. Søen ligger 700 m over havet og er omgivet af bjerge, hvorfor det også er en tur værd selv for eventyrlystne gæster.

 • Amfiteateret: Det er et af de største og mest udsøgte monumenter, der har overlevet fra den antikke by. Det er den største på Balkan-halvøen, bygget i det 2. århundrede e.Kr., med en kapacitet på omkring 20.000 tilskuere. Det blev forladt i middelalderen. I det 10. århundrede blev et kapel, gallerier og en kirkegård bygget på området. Amfiteateret blev udgravet ved en tilfældighed i 1966, da en borger gravede i sin have. På grund af det jordskælv, der rystede byen, er kun 1/3 af den antikke by idag blevet udgravet.

 • Det arkæologiske museum: Det Arkæologiske Museum ligger tæt ved havet og er rigt på genstande fra udgravninger i Durrës. Det giver et overblik over det antikke Dyrrachium. Durrës' undergrund er blevet erklæret til "et kulturelt monument", og nye konstruktioner er her kun tilladt med godkendelse fra Institut for kulturelle mindesmærker.

I dag tilbyder Durres en bred vifte af overnatningsmuligheder og aktivt kulturliv. Om sommeren er byen meget levende med mange mennesker, der besøger den, ikke kun til fritids-ferie, men også til kulturelle og historiske ture.

 

Lej feriehus eller ferielejlighed med pool

NOVASOL har et stort udvalg af feriehuse og ferielejligheder i Albanien med god beliggenhed og mulighed for alle tænkelige faciliteter. Når I lejer et feriehus i Albanien, kan I leje et enkelt feriehus med de mest essentielle faciliteter, hvor der er fokus på samværet og husets charme. I kan også leje en luksus feriebolig med alt hvad hjertet kan begære af faciliteter. Lej f.eks. et feriehus med pool, panoramaudsigt over bjergene, havudsigt eller andet luksus til at forsøde jeres ferie med. Ferien bliver heller ikke helt den samme uden jeres firbenede familiemedlem og hvis I gerne vil have jeres hund med, skal I blot huske at søge efter et af vores mange husdyrvenlige ferieboliger, hvor jeres hund er velkommen helt uden ekstra omkostninger. I kan helt sikkert finde et feriehus eller en ferielejlighed i Albanien, hvor der er plads til hele familien.

 

Feriehuse med all inclusive

Når du booker en NOVASOL feriebolig i Albanien så er det næsten altid med ”All Inclusive”. Dette gælder, uanset om du I lejer et feriehus eller en ferielejlighed. "All inclusive" i ferieboligen betyder, at følgende er inkluderet i lejen:

 • El
 • Vand
 • Varme
 • Slutrengøring
 • Sengetøj
 • Håndklæder (medbring selv badehåndklæder)
 • Evt. turistskat

Der kommer ikke nogen pludselige merudgifter oveni, når lejen er betalt, medmindre andet er angivet på huspresentationen. I får selvfølgelig også vores tryghedspakke, når I lejer et sommerhus, uden ekstra omkostninger. Tryghedspakken indeholder bl.a. afbestillingsforsikring og vores "Best price garanti". Denne tryghedspakke er ikke kun gældende i Albanien, men følger med ved leje af alle vores feriehuse og lejligheder. Læs mere om NOVASOLs "All Inclusive" tilbud her.

 

Når I lejer en feriebolig i Albanien, får I stadig den fulde NOVASOL service med i bagagen. Modsat i Danmark, hvor I typisk henter nøglen til sommerhuset på et lokalkontor, hvor medarbejderne også kan hjælpe med svar på diverse spørgsmål, så starter ferien i udlandet oftest direkte ved ferieboligen. Her tager husets ejer eller en kontaktperson imod jer og byder velkommen. De kan også være behjælpelige med svar på diverse spørgsmål. Skulle I, i løbet af ferien, få behov for at kontakte NOVASOL, så er vores kundeservice kun et opkald eller en mail væk.